Ελλαδα

Χαλκιδική: Στον εισαγγελέα η ομαδάρχισσα μετά τον θάνατο της 8χρονης σε πισίνα κατασκήνωσης

Δεν αποκλείεται να υπάρξουν και νέες συλλήψεις

Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Χαλκιδική: Στον εισαγγελέα η ομαδάρχισσα μετά τον θάνατο της 8χρονης σε πισίνα κατασκήνωσης

Ενώπιον του εισαγγελέα θα οδηγηθεί την Τετάρτη η 19χρονη ομαδάρχισσα της κατασκήνωσης στην Χαλκιδική που ήταν υπεύθυνη για την φύλαξη της ατυχής 8χρονης που πνίγηκε σε μια από τις πισίνες γνωστής κατασκήνωσης.

Το χρονικό του τραγικού ατυχήματος

Το κορίτσι βρέθηκε νωρίς το μεσημέρι νεκρό, με το άψυχο σώμα της να επιπλέει στο νερό.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, έφτασε στο σημείο, τη μετέφερε στο κέντρο υγείας της περιοχής, όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατος της. Εν συνεχεία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και τέλος, στην ιατροδικαστική υπηρεσία Θεσσαλονίκης όπου το πρωί θα εξεταστεί.

Το 8χρονο κορίτσι αμέσως μετά το μεσημεριανό φαγητό, φαίνεται πως ξέφυγε της προσοχής της 19χρονης ομαδάρχισσας και πήγε στην πισίνα η οποία ήταν κλειστή. Οι αστυνομικοί έλαβαν καταθέσεις από όλους τους εργαζόμενους της κατασκήνωσης και έπειτα από συνεννόηση με τον εισαγγελέα υπηρεσίας, προχώρησαν στην σύλληψη της 19χρονης. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και νέες συλλήψεις έως ότου η νεαρή οδηγηθεί στον εισαγγελέα για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Ο θρήνος στην οικογένεια της 8χρονης είναι ανείπωτος. Οι γονείς της, που είχαν στείλει το παιδί τους στην κατασκήνωση, μια από τις πλέον γνωστές της Βορείου Ελλάδος, αδυνατούν να πιστέψουν ότι δεν θα ξαναδούν το χαμόγελο του παιδιού τους και περιμένουν τις απαντήσεις τις δικαιοσύνης για το τι τελικά συνέβη.