Ελλαδα

Φωτιά στην Αττική: Στο Κλειστό του Δήμου Γαλατσίου φιλοξενούνται 156 πυρόπληκτα ζώα

Σπεύδουν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο οι κάτοικοι

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Φωτιά στην Αττική: Στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο του Δήμου Γαλατσίου φιλοξενούνται 156 πυρόπληκτα ζώα - Ισχυρή συμμετοχή από την τοπική κοινωνία.

Με τη φωτιά στην Αττική να συνεχίζεται για τρίτη ημέρα, πάνω από 150 πυρόπληκτα ζωάκια μεταφέρθηκαν σε δομές.

Ειδικότερα, την ώρα που συνεχίζεται η φωτιά στην Αττική, με πρωτοβουλία του υπουργού Εσωτερικών, Θοδωρή Λιβάνιου, και της Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς, ο Δήμος Γαλατσίου έχει διαθέσει τον χώρο του Κλειστού Ολυμπιακού Γυμναστηρίου (ΠΑΛΑΙ) για τη δημιουργία σταθμού πυρόπληκτων ζώων.

Ο Δήμος Γαλατσίου έχει διαθέσει τον χώρο του Κλειστού Ολυμπιακού Γυμναστηρίου για τη δημιουργία σταθμού πυρόπληκτων ζώων © Eurokinissi/Κώστας Τζούμας

Ήδη φιλοξενούνται εκεί 156 τετράποδα και ο δήμος, σε συνεργασία με τη Dog's Voice και την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (ΕΔΚΕ), έχει εξασφαλίσει τη φροντίδα για αυτά, όμως υπάρχει και πολύ ισχυρή συμμετοχή και υποστήριξη από την τοπική κοινωνία.

Οι κάτοικοι σπεύδουν μαζικά να βοηθήσουν είτε με εθελοντική εργασία είτε με παροχή τροφών και εξοπλισμού © Eurokinissi/Κώστας Τζούμας

Οι κάτοικοι, όπως και άλλες φορές κατά το παρελθόν, σπεύδουν μαζικά να βοηθήσουν με κάθε δυνατό τρόπο, είτε με εθελοντική εργασία είτε με παροχή τροφών και εξοπλισμού.