Ελλαδα

Φωτιά στην Αττική: Στα 23 χιλιόμετρα εκτείνονταν τα μέτωπα της πυρκαγιάς, 168 τα ενεργά

Στοιχεία της μεγάλης πυρκαγιάς από την ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στην Αττική: 23 χιλιόμετρα τα μέτωπα της πυρκαγιάς
Φωτιά στην Αττική: 23 χιλιόμετρα τα μέτωπα της πυρκαγιάς © Χ

Φωτιά στην Αττική: 23 χιλιόμετρα τα μέτωπα της πυρκαγιάς, 168 τα ενεργά - Στοιχεία της μεγάλης πυρκαγιάς από την ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus 

Η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus έδωσε στοιχεία για την φωτιά στην Αττική, που εκδηλώθηκε στις 12 Αυγούστου και συνεχίζει να καίει σε διάσπαρτες εστίες. Η ομάδα χαρτογράφησης της υπηρεσίας διαπίστωσε ότι τα μέτωπα της πυρκαγιάς εκτείνονταν στα 23 χιλιόμετρα.

Τα ενεργά μέτωπα της φωτιάς στην Αττική μέχρι την ώρα που έγινε η δημοσίευση από την ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus είναι 168. Παράλληλα, κάηκαν 8.500 εκτάρια (85.000 στρέμματα).

Παράλληλα, το Copernicus Sentinel-2 κατέγραψε εικόνα στις 12 Αυγούστου, που έδειχνε την πυρκαγιά που μαινόταν λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας.

Φωτιά στην Αττική: Σύννεφο καπνού με έκταση πάνω από 300 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά προς τη Λιβύη

Η εικόνα δείχνει τα μέτωπα της φωτιάς με κόκκινο και τις καμένες περιοχές με σκούρο καφέ. «Ωθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους, η πυρκαγιά δημιούργησε ένα σύννεφο καπνού που εκτείνεται πάνω από 300 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά προς τη Λιβύη και καλύπτει το ανατολικό τμήμα της Αθήνας».

«Για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της ΕΕ, κινητοποιώντας βοήθεια από πολλά κράτη μέλη για να στηρίξει την Ελλάδα στην αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης. Έχει επίσης ενεργοποιηθεί η μονάδα ταχείας χαρτογράφησης της υπηρεσίας διαχείρισης εκτάκτων αναγκών Copernicus αναφέρει η υπηρεσία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.