Ελλαδα

Μεγάλες οι καταστροφές που άφησε πίσω της η φωτιά στην Αττική

Αποκαρδιωτικές οι πρώτες εικόνες μετά την πύρινη λαίλαπα

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στην Αττική: Οι καταστροφές που άφησε πίσω της η πυρκαγιά
Φωτιά στην Αττική: Οι καταστροφές που άφησε πίσω της η πυρκαγιά © ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI

Φωτιά στην Αττική: Οι καταστροφές που άφησε πίσω της η πυρκαγιά - Αποκαρδιωτικές οι πρώτες εικόνες μετά την πύρινη λαίλαπα

Ανυπολόγιστο παραμένει το μέγεθος της καταστροφής που άφησε πίσω της η φωτιά στην Αττική που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα και κατέληξε στο Πάτημα Βριλησσίων και στο Πάτημα Χαλανδρίου.

Η επόμενη μέρα από τη φωτιά είναι άκρως απογοητευτική. Η μεγάλη καταστροφή από τη φωτιά στη βορειοανατολική Αττική που ακόμη καίει σε διάσπαρτες εστίες, αποκαλύπτεται σταδιακά. Οι πρώτες εικόνες από τις περιοχές που επλήγησαν είναι αποκαρδιωτικές. Στάχτη και αποκαΐδια παντού, επιχειρήσεις, σπίτια, αυτοκίνητα, εναπομείναντα δάση παραδόθηκαν στις φλόγες.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d3ekapkziwht)

Η δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Τζένη Κρουσταλακίδου, μετέφερε την εικόνα που άφησε πίσω της η φωτιά, στο Πάτημα Χαλανδρίου όπου κάηκαν επιχειρήσεις με οικοδομικά υλικά και καυσόξυλα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d3ekvqlutrcp)

Την ίδια ώρα και καθώς ο δήμαρχος Βριλησσίων, Γιάννης Πισιμίσης, ανέφερε πως έχουν καεί 10 σπίτια στην περιοχή Κρασά, ο πρόεδρος Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, έκανε μια πρώτη εκτίμηση για τον συνολικό αριθμό των σπιτιών που καταστράφηκαν από την πυρκαγιά. «Τα σπίτια που θα υποστούν ολοσχερή καταστροφή θα ξεπεράσουν τα 100», εκτίμησε ο κ. Σιώμος, μιλώντας στο Open.

Οι εικόνες που έρχονται από τον Βαρνάβα καταδεικνύουν ότι ενδεχομένως σε αυτή την περιοχή να βρίσκονται τα περισσότερα σπίτια που κάηκαν, με πολλά να έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και άλλα να έχουν καμένες στέγες, κουφώματα κ.α., ενώ στο Νταού Πεντέλης, είναι συγκλονιστικές οι εικόνες σπιτιών που έχουν καταρρεύσει και έχουν μετατραπεί σε συντρίμμια μετά το πέρασμα της φωτιάς.

Φωτιά στην Αττική: Αποκαρδιωτικές οι εικόνες από την επόμενη μέρα

Μεγάλη είναι η καταστροφή που έχει υποστεί και η Πεντέλη από τη φωτιά στην Αττική. Οι καταστροφές σε υποδομές και σπίτια από τη φωτιά που πέρασε μέσα από τον οικιστικό ιστό του δήμου, προκάλεσε πολλές ζημιές.

Όπως ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Πεντέλης Γιάννης Ζούνης σήμερα δεν υπάρχουν πλέον ενεργά μέτωπα της φωτιάς στην Νέα και στην Παλαιά Πεντέλη όμως προέχει ο καθαρισμός του οδικού δικτύου, ώστε να υπάρχει απρόσκοπτη πρόσβαση όπως και η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται για να αποκατασταθεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όλο τον δήμο.

«Ξεκινάμε τις καταγραφές των ζημιών και μέσα στην ημέρα θα έχουμε καθαρή εικόνα για το τι έχει συμβεί», είπε ο αντιδήμαρχος, ενώ εκτιμήσεις κάνουν λόγο για δεκάδες καμένα σπίτια, ειδικά στη Νέα Πεντέλη. Τις πρώτες πρωινές ώρες λειτούργησαν και πάλι τα αντλιοστάσια της ΕΥΔΑΠ και η υδροδότηση έχει αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο μέρος της Πεντέλης, είπε ακόμα ο αντιδήμαρχος.

Στη Νέα Πεντέλη ωστόσο, το γυμνάσιο, ο παιδικός σταθμός, και το καινούριο γήπεδο μπάσκετ έχουν υποστεί πολύ σημαντικές ζημιές, ενώ καταστράφηκαν πολλά σπίτια. Άμεσα θα ξεκινήσει η σταδιακή αποκατάσταση όσων βλαβών μπορούν να αποκατασταθούν, είπε ο αντιδήμαρχος.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d3ekh58b10xl)

Στον Μαραθώνα, η φωτιά άφησε πίσω της πολλές καμένες εκτάσεις και οικολογική καταστροφή. Οι κολόνες ηλεκτροδότησης είτε έχουν καεί ή έχουν καταστραφεί και δε μπορούν να δώσουν ρεύμα στην περιοχή.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d3el2iybkg1d)

Η Δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου, Δ. Τσεβά, μίλησε για την καταστροφή του περιβάλλοντος και τις ζημιές εντός του δήμου. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d3ejtqattsa1)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.