Ελλαδα

Φωτιά στην Αττική: Συγκλονιστικό βίντεο με αστυνομικούς να σώζουν σκύλο

Μέριμνα για τα ζώα – Πού μπορούν να απευθυνθούν οι πυρόπληκτοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
αστυνομικοι κουβαλαν σκυλο

Φωτιά στην Αττική: Συγκλονιστικό βίντεο με αστυνομικούς να σώζουν σκύλο

Τιτάνια μάχη με τις φωτιές στα πύρινα μέτωπα της Αττικής δίνουν οι πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις, ο στρατός και οι εθελοντές.

Στην περιοχή Ντράφι, ομάδα αστυνομικών διέσωσε σκύλο όπου και τον μετέφεραν σε ασφαλές μέρος. Το παρακάτω βίντεο προέρχεται από σπίτι στα όρια Πεντέλης - Πάτημα Χαλανδρίου.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ έχουν πραγματοποιηθεί 267 διασώσεις πολιτών και τουλάχιστον 17 διασώσεις ζώων από τις ομάδες ΔΡΑΣΗ, ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ.

Μέριμνα για τα ζώα συντροφιάς – Πού μπορούν να απευθυνθούν οι πυρόπληκτοι

Ειδικοί χώροι προσωρινής φιλοξενίας έχουν συσταθεί για την προστασία των κατοικιδίων από την μεγάλη φωτιά που καίει στην Αττική.

«Είναι δύσκολη μέρα για όλους, ειδικά για τα ζώα. Η ειδική γραμματεία για την προστασία των ζώων συμμετέχει από την πρώτη στιγμή με εθελοντές από το Save your hood, το συντονιστικό κέντρο, φορέων και πολιτών, για την αποτελεσματική διαχείριση των πυρόπληκτων ζώων. Χώροι προσωρινής φιλοξενίας έχουν συσταθεί στο δημαρχείο και στο γήπεδο μπάσκετ του Γραμματικού. Επίσης στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Άνοιξής όπως και στο ΠΑΛΕ του Γαλατσίου με τον οργανισμό Dogs Voice», είπε ο ειδικός Γραμματέας προστασίας ζώων συντροφιάς υπουργείου Εσωτερικών, Νικόλαος Χρυσάκης.

«Στην ειδική γραμματεία λειτουργούν δύο γραμμές για την εξυπηρέτηση των πολιτών (2131361085 – 2131361033). Υπάρχουν μεταφορές δεκάδων ζώων που τους παρέχεται ιατρική φροντίδα και παραλαμβάνονται από τους κηδεμόνες τους. Έκκληση στους ιδιοκτήτες να μην αφήνουν τα ζώα τους», συμπλήρωσε ο κ. Χρυσάκης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.