Ελλαδα

Φωτιά στην Αττική: Βελτίωση παρουσιάζει το μέτωπο στον Βαρνάβα

Η έκτακτη ενημέρωση της Πυροσβεστικής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος
Βελτίωση παρουσιάζει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εχθές στο Βαρνάβα και επεκτάθηκε στην βορειοανατολική Αττική © Χ/pyrosvestiki

Φωτιά στην Αττική: Βελτίωση παρουσιάζει το μέτωπο στον Βαρνάβα - Η έκτακτη ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, βελτίωση παρουσιάζει η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες στο Βαρνάβα και επεκτάθηκε στην βορειοανατολική Αττική.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d3e6y777q5t5)

«Πλέον δεν υπάρχει μέτωπο πυρκαγιάς, αλλά πολλές ενεργές εστίες»

«Οι επίγειες δυνάμεις παραμένουν ισχυρές. Πλέον δεν υπάρχει μέτωπο πυρκαγιάς αλλά πολλές ενεργές εστίες, κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του όρους της Πεντέλης και της λίμνης του Μαραθώνα», δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

«Επειδή την τελευταία ώρα, γίνεται αναφορά για αγνοούμενο άτομο στην περιοχή της πυρκαγιάς, η  Πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δεν έχει δεχθεί κλήση για ανάλογο περιστατικό.

Οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε Αμπελεία Φαρσάλων, Πολιτικά Ευβοίας, Βόνη Ηρακλείου Κρήτης, Αγκυνάρα Πύργου Ηλείας και Ράγιο Θεσπρωτίας έχουν ελεγχθεί, ενώ οι πυρκαγιές σε Ξάνθη, Παλαιόπυργο Ναυπακτίας, και Τερψιθέα Γλυφάδας είναι οριοθετημένες.

Ο αριθμός των κρατών που έχουν ανταποκριθεί στο αίτημα της χώρας μας για βοήθεια μέσω τουΕυρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας έχει διευρυνθεί.

Εκτός από τη Γαλλία, την Ιταλία και την Τσεχία, στο αίτημα ανταποκρίθηκαν ακόμη 3 χώρες που θα διαθέσουν δυνάμεις και συγκεκριμένα:

  • η Σερβία με ένα ελικόπτερο καθώς και με 35 πυροσβέστες με 10 οχήματα
  • η Ρουμανία με 44 πυροσβέστες με 4 με υδροφόρα οχήματα
  • η Τουρκία με δύο αεροσκάφη                                                                

Σημειώνεται ότι η Γαλλία πέραν του ενός ελικοπτέρου, θα αποστείλει και 200 πυροσβέστες με 28 υδροφόρα οχήματα.

Η Πυροσβεστική εφιστά την προσοχή όλων, δεδομένου ότι οι συνθήκες για την έναρξη πυρκαγιών παραμένουν επικίνδυνες όχι μόνο για αύριο Τρίτη αλλά και για τις επόμενες ημέρες», καταλήγει η έκτακτη νεότερη ενημέρωση για την πυρκαγιά στο Βαρνάβα Αττικής.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.