Ελλαδα

«Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση»: Εξαντλημένος πυροσβέστης στη μάχη της φωτιάς στην Αττική

Τιτάνιος ο αγώνας που δίνουν οι πυροσβέστες στο πύρινο μέτωπο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στην Αττική: Εξαντλημένος πυροσβέστης περιγράφει τις συνθήκες
Φωτιά στην Αττική: Εξαντλημένος πυροσβέστης περιγράφει τις συνθήκες © ΣΚΑΙ

Φωτιά στην Αττική: Εξαντλημένος πυροσβέστης περιγράφειτις συνθήκες κατάσβεσης - Τιτάνια η μάχη που δίνουν οι πυροσβέστες στο πύρινο μέτωπο

Συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα η φωτιά στην Αττική. Στη Διώνη σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες και κάτοικοι έχουν απεγκλωβιστεί, με τους πυροσβέστες να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεση του μετώπου.

Ένας πυροσβέστης που θέλησε να πάρει λίγες ανάσες από την τιτάνια μάχη που δίνει στη φωτιά στην Αττική, μίλησε για λίγο στην κάμερα του ΣΚΑΪ, τονίζοντας: «Είναι δύσκολη η κατάσταση, προσπαθούμε». Μάλιστα, πρόσθεσε ότι υπάρχουν αναζωπυρώσεις και επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν ζημιές σε σπίτια στη Διώνη από το πύρινο μέτωπο.

Δείτε το βίντεο με τον πυροσβέστη να περιγράφει τις συνθήκες κατάσβεσης: 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d3dtogykzm61)

Έκκληση της ΕΛΑΣ: Ακολουθείτε τις οδηγίες εκκένωσης, μην επιστρέφετε σε περιοχές που έχουν καεί

Η ΕΛΑΣ εξέδωσε νωρίτερα σήμερα ανακοίνωση όπου απευθύνει έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν οποιαδήποτε κίνηση προς τις περιοχές που πλήττονται από φωτιές και να ακολουθούν, για την δική τους ασφάλεια, τις οδηγίες που εκδίδονται για εκκένωση περιοχών.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Η Ελληνική Αστυνομία απευθύνει θερμή παράκληση προς όλους τους πολίτες να αποφεύγουν οποιαδήποτε κίνηση προς τις περιοχές που πλήττονται από πυρκαγιές, καθώς με αυτόν τον τρόπο δυσχεραίνεται το έργο της Τροχαίας και των δυνάμεων της Πυροσβεστικής.

Επιπλέον, καλούνται οι πολίτες να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες που εκδίδονται για εκκένωση περιοχών και να μην επιχειρούν να επιστρέψουν σε περιοχές που έχουν ήδη καεί, για τη δική τους ασφάλεια και για να διευκολυνθεί η αντιμετώπιση της κατάστασης.

Η απρόσκοπτη κίνηση των οχημάτων πυρόσβεσης αποτελεί κρίσιμο παράγοντα στις επιχειρήσεις του Πυροσβεστικού Σώματος για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σε αυτές τις δύσκολες ώρες».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.