Ελλαδα

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Αττική: Εκκενώνονται Ντράφι, Διώνη και Δασαμάρι

Σε Γραμματικό, Πεντέλη και Ανατολή Νέας Μάκρης τα κύρια μέτωπα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στην Αττική: Εκκενώνονται Ντράφι, Διώνη και Δασαμάρι
Φωτιά στην Αττική: Εκκενώνονται Ντράφι, Διώνη και Δασαμάρι © Νick Paleologos / SOOC

Φωτιά στην Αττική: Εκκενώνονται Ντράφι, Διώνη και Δασαμάρι -  Σε Γραμματικό, Πεντέλη και Ανατολή Νέας Μάκρης τα κύρια μέτωπα 

Νέο μήνυμα εστάλη πριν από λίγο από το 112 για τη μεγάλη φωτιά στη βορειοανατολική Αττική. «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Ντράφι, Διώνη και Δασαμάρι απομακρυνθείτε μέσω λεωφόρου Μαραθώνος προς Παλλήνη, αναφέρει το τελευταίο μήνυμα 112.

Φωτιά στην Αττική: Οι άνεμοι αλλάζουν συνεχώς φορά

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, το έργο της κατάσβεσης είναι πάρα πολύ δύσκολο, καθώς οι άνεμοι αλλάζουν συνεχώς φορά, ενώ τα τρία κύρια μέτωπα που απασχολούν είναι στις περιοχές του Γραμματικού, της Πεντέλης και στον οικισμό της Ανατολής στη Νέα Μάκρη.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d3dprou55xc1)

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν αυτή την ώρα 560 πυροσβέστες και 16 ομάδες δασοκομάντος με 177 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 32 εναέρια μέσα, και συγκεκριμένα 17 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα.

Λόγω της πυρκαγιάς, εκκενώθηκαν περίπου στις 5 το πρωί οι οικισμοί της Νέας και της Παλιάς Πεντέλης και λίγο αργότερα δόθηκε εντολή εκκένωσης των οικισμών Ντράφι, Διώνη, Δαμάρασι Ραφήνας, Νταού Πεντέλης, Αγίου Σπυρίδωνα και Ανατολής Νέας Μάκρης. Παράλληλα εκκενώθηκαν τα νοσοκομεία Παίδων Πεντέλης και το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, καθώς και η μονή του Αγίου Εφραίμ στην περιοχή της Ανατολής και η μονή Πεντέλης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.