Ελλαδα

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στην Αττική λόγω της φωτιάς - Τι πρέπει να προσέξουμε

Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο από τους καπνούς

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Φωτιά στην Αττική: Τι πρέπει να προσέξουμε λόγω του καπνού - Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο 

Η ατμόσφαιρα που επικρατεί στο λεκανοπέδιο της Αττικής λόγω της φωτιάς που μαίνεται είναι αποπνικτική και οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να προστατευτούν. Η Σταματούλα Τσικρικά, πρόεδρος Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας, μίλησε στην «Κοινωνία ώρα MEGA» για το τι πρέπει να κάνουν όλοι οι κάτοικοι της Αττικής λόγω της φωτιάς και της αποπνικτικής ατμόσφαιρας.

«Υπάρχει ένα μείγμα καπνού και αποκαίδια στάχτης τα οποία θα παραμείνουν στην ατομόσφαιρα όχι μόνο σήμερα και αύριο αλλά και για τις επόμενες ημέρες γι' αυτό θα πρεπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί», τόνισε αρχικά.

«Πρέπει να προσέχουν κυρίως τα άτομα που ανήκουν στις ευαίσθητες και ευάλωτες ομάδες, όπως τα πολύ μικρά παιδιά, οι ηλικιωμένοι, οι έγκυες και οι θηλάζουσες αλλά και όσοι πάσχουν από χρόνια νοσήματα. Αν εμφανίσουν κλινικά νοσήματα όπως είναι δυσκολία ή δυσφορία στην αναπνοή, έναν επίμονο βήχα, αλλά και ζάλη, αδυναμία, καταβολή, καλό θα ήταν να επικοινωνήσουν αμέσως με τον θεράποντα γιατρό τους ή να μεταβούν σε μια δομή υγείας για να πάρουν άμεση φροντίδα» σημείωσε.

Φωτιά στην Αττική: Τι πρέπει να κάνουμε για την προστασία μας

«Να φορούν κυρίως μάσκες υψηλής προστασίας που θα αποτρέψουν την εισπνοή των αιωρούμενων σωματιδίων όταν βγαίνουν έξω. Καλό θα ήταν όμως να αποφεύγονται οι μετακινήσεις και μόνο όταν επιβάλεται να μετακινηθούμε με το αυτοκίνητο να έχουμε κλειστά τα παράθυρα. Προσοχή ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες ώρες. Πάντα με το κλιματιστικό, πάντα προσπαθούμε να απομακρυνθούμε από τις περιοχές με τη φωτιά και να ακολουθούμε τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας», είπε τέλος.