Ελλαδα

Φωτιά στα Μέγαρα: «Έχουν ήδη καεί κάποια σπίτια»

Μήνυμα από το 112 για εκκένωση - Πού υπάρχει εκτροπή κυκλοφορίας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Πυροσβεστική έχει να αντιμετωπίσει νέο πύρινο μέτωπο, αυτή τη φορά στα Μέγαρα - Πού υπάρχει εκτροπή κυκλοφορίας

Φωτιά έχει ξεσπάσει στα Μέγαρα και συγκεκριμένα στην περιοχή Νέο Μάζι, με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική.

Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι με αποτέλεσμα το έργο των πυροσβεστών να είναι ακόμα πιο δύσκολο

Η φωτιά καίει δασική έκταση, ενώ στην περιοχή υπάρχουν πολλά πεύκα.

«Έχουν ήδη καεί κάποια σπίτια και κινδυνεύουν σπίτια» ανέφερε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο δήμαρχος Μεγαρέων, Παναγιώτης Μαργέτης για τη φωτιά που μαίνεται στην περιοχή.

Σε νεότερες δηλώσεις του στο MEGA o ίδιος τόνισε ότι: «Η φωτιά έχει περιοριστεί. Έχουμε 4-5 σπίτια που έχουν καεί ολοσχερώς. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να την περιορίσουν. Ήδη επιχειρούν πολλά πυροσβεστικά. Δεν ξέρω πώς ξεκίνησε η φωτιά».

Αρχικά εστάλη μήνυμα από το 112 που ζητούσε από τους κατοίκους να βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ στη συνέχεια δόθηκε εντολή για απομάκρυνση των κατοίκων προς τις Αιγειρούσες.

Η φωτιά είναι σε περιοχή που είχε καεί στο παρελθόν (στην πυρκαγιά του Μαΐου του 2021) στους πρόποδες στα Γεράνεια Όρη, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη να μην περάσει σε παρθένο δάσος.

Επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 16 οχήματα, ενώ έχουν σηκωθεί 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ενώ υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Πού υπάρχει εκτροπή κυκλοφορίας: