Ελλαδα

Μεγάλη πυρκαγιά στον Βαρνάβα: Έως και πενήντα μέτρα από τα σπίτια οι φλόγες

Mήνυμα του 112 για εκκένωση προς Γραμματικό και Καπανδρίτι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
φωτια, δασος, βουνο
Μεγάλη πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή του Βαρνάβα Αττικής © ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Μεγάλη πυρκαγιά στον Βαρνάβα: Έως και πενήντα μέτρα από τα σπίτια οι φλόγες - Mήνυμα του 112 για εκκένωση προς Γραμματικό και Καπανδρίτι

Μεγάλη φωτιά είναι σε εξέλιξη σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή του Βαρνάβα Αττικής. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική ενισχύθηκαν τόσο οι επίγειες όσο και οι εναέριες δυνάμεις και πλέον επιχειρούν 165 πυροσβέστες με 9 πεζοπόρα τμήματα, 30 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d3d3941u7ikp)

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΕΡΤΝews, πρόκειται για μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται ανάμεσα στο Καπανδρίτι και τον Βαρνάβα. Πρόσθεσε ότι είναι εντελώς ανεξέλεγκτο το μέτωπο και οι φλόγες φτάνουν τα 50 μέτρα σε κάποια σημεία κατατρώγοντας το παρθένο δάσος ενώ έχουν νοητή κατεύθυνση προς το Γραμματικό. Διάσπαρτα σπίτια υπάρχουν πίσω από τον λόφο ενώ έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία στην περιοχή και υπάρχουν μπλόκα της αστυνομίας που διώχνουν τον κόσμο είπε ακόμα ο δημοσιογράφος. Ακόμα ανέφερε ότι δυο σπίτια έχουν υποστεί ζημιές.

Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή με ριπές που φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Το 112 έστειλε αρχικά μήνυμα σε όσους βρίσκονται στην περιοχή να βρίσκονται σε ετοιμότητα ενώ ακολούθησε νέο μήνυμα για εκκένωση: «αν βρίσκεστε στην περιοχή Βαρνάβα Αττικής, απομακρυνθείτε προς Γραμματικό και Καπανδρίτι». Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα υπήρξε νέο μήνυμα του 112 στο οποίο αναφέρεται «αν βρίσκεστε στην περιοχή Μοναστήρι Παναγιάς, απομακρυνθείτε προς Γραμματικό».

Η Αστυνομία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Βαρνάβα λόγω της πυρκαγιάς που είναι εξέλιξη.

Ειδικότερα διενεργείται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων ως εξής:

-Επαρχιακή οδός Καπανδριτίου-Βαρνάβα

-Επαρχιακή οδός Γραμματικού-Βαρνάβα

-Επαρχιακή οδός παραλίας Βαρνάβα

Όπως επισημαίνεται από την ΕΛΑΣ στις παραπάνω εκτροπές κανένα όχημα δεν κινείται προς τον οικισμό του Βαρνάβα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.