Ελλαδα

Τι καιρό θα κάνει την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου

Η πρόγνωση Σάκη Αρναούτογλου και Κλέαρχου Μαρουσάκη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο καιρός τον Δεκαπενταύγουστο: Η πρόγνωση Σάκη Αρναούτογλου και Κλέαρχου Μαρουσάκη για ζέστη και μελτέμια

Τις προγνώσεις τους για τον καιρό του Δεκαπενταύγουστου κάνουν οι Σάκης Αρναούτογλου και Κλέαρχος Μαρουσάκης, μέσω αναρτήσεών τους στο Facebook. 

Η εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου αναμένεται να κυλήσει με υψηλές θερμοκρασίες. Ο πίνακας που ανάρτησε ο Σάκης Αρναούτογλου για τον καιρό δείχνει τις μέσες μέγιστες θερμοκρασίες από σήμερα Παρασκευή, έως ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο. Στον πίνακα φαίνεται ότι η θερμοκρασία θα διατηρηθεί πάνω από τους 35-36 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε κάποιες περιοχές θα υπάρχει και σχετικά αυξημένη υγρασία.

Συγκεκριμένα, η μέση θερμοκρασία σε κλειστές πεδινές περιοχές μακριά από τη θάλασσα θα είναι πάνω από 1-2 βαθμούς Κελσίου από όσους δείχνει το γράφημα, με τη θερμοκρασία να «αγγίζει» σε κάποιες περιοχές ακόμη και τους 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ ο υδράργυρος στις ορεινές περιοχές (500-1000 μέτρα υψόμετρο) όπου η θερμοκρασία θα είναι 3-6 βαθμούς χαμηλότερη. Επίσης, στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέση θερμοκρασία θα είναι χαμηλότερη κατά 3-5 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τον Δεκαπενταύγουστο - Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Με μία ανάρτησή του στο Facebook ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρεται στον καιρό μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο. 

Ο μετεωρολόγος του OPEN σημειώνει ότι οι καιρικές συνθήκες θα είναι αμετάβλητες «μέχρι και τις 15 Αυγούστου με τα μελτέμια στο Αιγαίο να κυριαρχούν, τη ζέστη να δείχνει τα δόντια της προς τα δυτικά και νότια και τις μπόρες να επιμένουν σε βουνά κυρίως της ηπειρωτικής χώρας. Με λίγα λόγια τυπικός καλοκαιρινός καιρός».