Ελλαδα

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στο Ρέθυμνο

Ολονύχτια μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Χωρίς ενεργό μέτωπο - Ολονύχτια μάχη με αναζωπυρώσεις

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι αυτή την ώρα η φωτιά που ξέσπασε στο Ρέθυμνο το μεσημέρι της Τετάρτης (7.8). Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τη φωτιά και τις συνεχείς αναζωπυρώσεις που καταγράφηκαν, ενώ το έργο της κατάσβεσης έκαναν πιο δύσκολο οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτή την ώρα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα πραγματοποιούν ρίψεις για την ολική κατάσβεση της φωτιάς στο Ρέθυμνο, με την καθοδήγηση των επίγειων δυνάμεων.

Όλες οι δυνάμεις παραμένουν στο πεδίο, με την πυροσβεστική να έχει ενισχυθεί από χθες το βράδυ με 32 δασοκομμάντος που ήρθαν αεροπορικώς από την Αθήνα. Η φωτιά έχει κάψει αγροτολιβαδικές εκτάσεις, καλλιέργειες και ελαιώνες.

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Σηκώθηκαν και πάλι τα εναέρια μέσα

Το χωριό της Αγίας Παρασκευής, που απειλήθηκε την Τετάρτη σώθηκε αλλά έχουν καεί εκατοντάδες ελιές, γεωργική και χορτολιβαδική έκταση, με τους πυροσβέστες να προλαβαίνουν τις φλόγες, μόλις λίγα μέτρα από το χωριό. Η Αγία Παρασκευή εκκενώθηκε το απόγευμα μετά από μήνυμα του 112 ενώ μηνύματα έλαβαν και κάτοικοι άλλων περιοχών, τα οποία τους ενημέρωναν ότι πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Επίσης, μηνύματα εστάλησαν στο Αποδούλου και στις περιοχές που βρίσκονται ανάμεσα στο Χωρδάκι και στον Άγιο Ιωάννη, προκειμένου άπαντες να βρίσκονται σε ετοιμότητα.