Ελλαδα

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στο Ρέθυμνο - Σηκώθηκαν και πάλι τα εναέρια μέσα

Σώθηκε ο οικισμός της Αγίας Παρασκευής

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες - Σώθηκε ο οικισμός της Αγίας Παρασκευής

Η φωτιά στο Ρέθυμνο συνεχίζει να καίει. Με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν και πάλι τα εναέρια μέσα, ενώ οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη για να σωθούν οι οικισμοί που απειλούνταν.

Η φωτιά έχει επεκταθεί σε μεγάλο τμήμα του δήμου Αμαρίου, ωστόσο, σήμερα οι άνεμοι έχουν κοπάσει και η φωτιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα. Συγκεκριμένα, η φωτιά καίει στο Αμάρι και στον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου, ενώ επιχειρούν 222 πυροσβέστες, 14 ομάδες πεζοπόρων και 47 οχήματα.

Το βράδυ της Τετάρτης έφτασαν αεροπορικώς από την Αθήνα 35 δασοκομάντος και ενώθηκαν με τις δυνάμεις πυρόσβεσης στο Ρέθυμνο.

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Σώθηκε το χωριό της Αγίας Παρασκευής

Το χωριό της Αγίας Παρασκευής, που απειλήθηκε την Τετάρτη σώθηκε αλλά έχουν καεί εκατοντάδες ελιές, γεωργική και χορτολιβαδική έκταση, με τους πυροσβέστες να προλαβαίνουν τις φλόγες, μόλις λίγα μέτρα από το χωριό. Η Αγία Παρασκευή εκκενώθηκε το απόγευμα μετά από μήνυμα του 112 ενώ μηνύματα έλαβαν και κάτοικοι άλλων περιοχών, τα οποία τους ενημέρωναν ότι πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Επίσης, μηνύματα εστάλησαν στο Αποδούλου και στις περιοχές που βρίσκονται ανάμεσα στο Χωρδάκι και στον Άγιο Ιωάννη, προκειμένου άπαντες να βρίσκονται σε ετοιμότητα.