Ελλαδα

Νεκρό δελφίνι βρέθηκε στη Νέα Ηράκλεια Χαλκιδικής - Ήταν δεμένο με σχοινί

Το ζώο έφερε εμφανές εξωτερικό τραύμα πίσω από το δεξί του πλευρικό πτερύγιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νεκρό δελφίνι
Το δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό σε παραλίας της Νέας Ηράκλειας της Χαλκιδικής © Facebook/ARION

Το δελφίνι επέπλεε νεκρό στη θάλασσα με εμφανές εξωτερικό τραύμα πίσω από το δεξί του πλευρικό πτερύγιο

Ένα ενήλικο δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό σε παραλίας της Νέας Ηράκλειας της Χαλκιδικής, το πρωί της Τρίτης.

Το δελφίνι επέπλεε νεκρό στη θάλασσα δεμένο με σχοινί

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της περιβαλλοντικής οργάνωσης «ΑΡΙΩΝ», χθες το πρωί ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Θεσσαλονίκης για τον εκβρασμό ενός δελφινιού. Όπως αναφέρουν στη σχετική ανάρτηση, πρόκειται για ένα ενήλικο, θηλυκό, κοινό δελφίνι (Delphinus delphis).

Το δελφίνι έφερε εμφανές εξωτερικό τραύμα πίσω από το δεξί του πλευρικό πτερύγιο. Το τραύμα πιθανόν να έγινε από αιχμηρό αντικείμενο και πιθανόν να επέφερε τον θάνατο του ζώου, ενώ στο ουραίο πτερύγιο ήταν δεμένο ένα σχοινί, σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση.

Το ζώο επέπλεε νεκρό στη θάλασσα και μεταφέρθηκε στη παραλία της Νέας Ηράκλειας στη Χαλκιδική από τον κ. Ανδρέα Νασιούδη.

«Τα κοινά δελφίνια (τα οποία όμως κινδυνεύουν με εξαφάνιση) είναι θαλάσσια θηλαστικά που ζουν κυρίως πελαγικά και παρατηρούνται στην ευρύτερη περιοχή του Βορείου Αιγαίου. Λόγω έλλειψης τροφής όμως, μπορεί να πλησιάζουν σε αλιευτικά σκάφη, σε ιχθυοκαλλιέργειες ή σε περιοχές που μπορεί να βρουν τροφή. Θα πρέπει να αντιληφθούμε πως τα δελφίνια δεν μας απειλούν και ότι το σπίτι τους είναι το θαλάσσιο περιβάλλον που οι άνθρωποι επισκεπτόμαστε», τονίζει η περιβαλλοντική οργάνωση.

Σημειώνεται πως ο «ΑΡΙΩΝ» είναι ο συντονιστής της Ομάδας Διαχείρισης Εκβρασμών Κητωδών, (σύμφωνα με την ΚΥΑ Υ.Π.ΕΝ./ΔΔΦΠΒ/55417/1958_Φ.Ε.Κ. 3376/Β’/19-5-2023) η οποία αφορά στο «Εθνικό Δίκτυο Παρακολούθησης και Διαχείρισης Εκβρασμών Ειδών της Θαλάσσιας Άγριας Πανίδας».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.