Ελλαδα

Ελαφρώς ρεζίλι: Tουρίστρια στην Αίγινα μόλις κατάλαβε τον διακοσμητικό ρόλο των διαβάσεων

...και τη χρησιμότητα του επιφωνήματος "εεε"

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τουρίστρια στην Αίγινα προσπαθεί να διασχίσει διάβαση για πεζούς, αλλά μάταια...

«Αυτό που θα σας πω σε αυτό το βίντεο ίσως σας σώσει τη ζωή ενώ βρίσκεστε στην Ελλάδα». Με αυτές τις λέξεις και ένα βίντεο μόλις 46 δευτερολέπτων μέσα από το προφίλ της στο Tik Tok η Leni Vee - όπως είναι το όνομά της στη δημοφιλή πλατφόρμα - εφιστά την προσοχή στους τουρίστες που θα φτάσουν στην Ελλάδα για το τι φαίνεται ότι τελικά ισχύει όταν κάποιος επιχειρεί να περάσει διαγραμμισμένη διάβαση

Η Leni Vee επιχειρεί να διασχίσει δρόμο δύο κατευθύνσεων στην Αίγινα, ωστόσο, συνειδητοποιεί γρήγορα ότι για τους οδηγούς η διαγράμμιση στο έδαφος που υποδηλώνει την ύπαρξη διαβάσεων δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Ξεκινά με αργά, διστακτικά βήματα προς τη διάβαση για να διασχίσει τον δρόμο, όμως, κανείς δεν σταματά. Περνούν μηχανάκια, αυτοκίνητα, αλλά και μία άμαξα... Ακόμα κι όταν η γυναίκα φτάνει στα μέσα της διάβασης και είναι έτοιμη να περάσει απέναντι, ένα αυτοκίνητο πάλι δεν σταματά, παρά περνά ξυστά από μπροστά της με ταχύτητα. Η Leni Vee είχε σηκώσει ήδη το χέρι για να κάνει αισθητή την παρουσία της, φωνάζοντας «εεεε», μήπως κάποιος τελικά σταματήσει. 

Μάλιστα, όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ένα αυτοκίνητο προσπερνά την άμαξα σε παραλιακό δρόμο διπλής κατεύθυνσης ακριβώς πάνω στη διάβαση. 

Φυσικά, αυτή δεν είναι μία εικόνα που συναντάται μόνο στην Αίγινα ή στα ελληνικά νησιά αποκλειστικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ακόμη και στο κέντρο της πόλης σε διαβάσεις περισσότερο κόσμο που περιμένει να περάσει ή περισσότερες σημάνσεις, ελάχιστοι είναι εκείνοι οι οδηγοί που θα σταματήσουν για να περάσουν οι πολίτες. «Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να σηκώσετε το χέρι και να ουρλιάξετε στους οδηγούς», συνιστά σε όσους επιθυμούν να περάσουν μία διάβαση στην Ελλάδα.