Ελλαδα

Πυροσβεστική: Ενεργές εστίες στην Κορομηλιά Δομοκού - Διάσπαρτες εστίες στην Τανάγρα

Πολλές από αυτές ξέσπασαν ταυτόχρονα μετά το μεσημέρι

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πυροσβεστική: Ενεργές εστίες στην Κορομηλιά Δομοκού - Διάσπαρτες εστίες στην Τανάγρα

Σε 60 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα, καθιστώντας δύσκολη τη σημερινή ημέρα για το Πυροσβεστικό Σώμα. Από αυτές, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, οι 47 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 13.

Σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής πολλές από αυτές ξέσπασαν ταυτόχρονα μετά το μεσημέρι, ενώ αρκετές από αυτές προκλήθηκαν από κεραυνούς.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ενεργές εστίες μέσα σε χαράδρα στην φωτιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην Κορομηλιά Δομοκού Φθιώτιδας.

Σχετικά με τις πυρκαγιές στην Βοιωτία, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες στην Τανάγρα ενώ η φωτιά στα Σκούρτα έχει οριοθετηθεί.

Σχετικά με την πυρκαγιά στη Ροδόπη, πηγές της Πολιτικής Προστασίας επισημαίνουν ότι είναι από χθες το βράδυ χωρίς μέτωπο, αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο διάσπαρτοι καπνοί.

Σημειώνεται ότι τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.