Ελλαδα

Περίπου 30 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας καταγράφονται καθημερινά στην Αττική

Η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. για τις γυναίκες που βρίσκονται σε χώρους φιλοξενίας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναίκα πίσω από σπασμένο τζάμι - Εικόνα που οδηγεί σε κακοποίηση
Ενδοοικογενειακή βία: 30 περιστατικά καθημερινά στην Αττική © Unsplash +

Ενδοοικογενειακή βία: 30 περιστατικά καθημερινά στην Αττική - Η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. για τις γυναίκες που βρίσκονται σε χώρους φιλοξενίας

Περίπου 30 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας καταγράφονται καθημερινά στην Αττική, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου.  

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η κ. Δημογλίδου στην ΕΡΤ, το 2023  ΕΛ.ΑΣ. και τα Γραφεία Ενδοοικογενειακής Βίας διαχειρίστηκαν 425 περιστατικά και για το 2024 είναι ήδη στα 251. Όπως σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου, προτεραιότητα για την ΕΛ.ΑΣ. είναι το «κλίμα ασφάλειας στα θύματα και να τους δείξουμε ότι πράγματι έχουν φωνή και ότι δεν πρέπει να φοβούνται»

«Η αστυνομία ενημερώνεται όπου και αν βρίσκεται το θύμα και όχι μόνο στη διεύθυνση κατοικίας του και αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα φιλοξενούνται 9 γυναίκες και 5 ανήλικα παιδιά, αφού δίνεται η δυνατότητα στις γυναίκες θύματα να μετακινηθούν μαζί με τα παιδιά τους σε ασφαλείς δομές της Ελληνικής Αστυνομίας», τόνισε η Κωνσταντίνα Δημογλίδου εξηγώντας: «Πολλές φορές οι γυναίκες, όπως καταλαβαίνετε, αρνούνται τη μεταφορά τους λόγω της ύπαρξης παιδιών. Όμως δίνεται η δυνατότητα βραχυχρόνια να φιλοξενηθούν και τα παιδιά της οικογένειας». 

Σε όλη τη χώρα λειτουργούν 63 γραφεία για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d357kp096qex)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπερτουρισμός, υπανάπτυξη και υποκρισία
Υπερτουρισμός, υπανάπτυξη και υποκρισία

Ο τουρισμός είναι ως έναν βαθμό και η άλλη όψη της ανικανότητάς μας να υιοθετήσουμε μια ολοκληρωμένη αναπτυξιακή πολιτική και να κάνουμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Τώρα απλώς βλέπουμε την άλλη όψη του.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.