Ελλαδα

Φωτιά στην Εύβοια: Προκλήθηκε από άγριο πτηνό που ήρθε σε επαφή με τα ηλεκτροφόρα καλώδια

Η κατάσταση του οδηγού του πυροσβεστικού οχήματος που ανατράπηκε στην περιοχή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στην Εύβοια: Προκλήθηκε από άγριο πτηνό που ήρθε σε επαφή με τα ηλεκτροφόρα καλώδια
Φωτιά στην Εύβοια: Προκλήθηκε από άγριο πτηνό που ήρθε σε επαφή με τα ηλεκτροφόρα καλώδια © EUROKINISSI

Φωτιά στην Εύβοια: Προκλήθηκε από πτηνό - Η κατάσταση του οδηγού του πυροσβεστικού οχήματος που ανατράπηκε στην περιοχή 

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν χθες (31/7) οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχείρησαν στη φωτιά στην Εύβοια.

Η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή Πισσώνας του δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων Ευβοίας έκαψε μεγάλη έκταση πρασίνου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d34lf99faett)

Φωτιά στην Εύβοια: Προκλήθηκε από άγριο πτηνό που ήρθε σε επαφή με τα ηλεκτροφόρα καλώδια 

Σύμφωνα με τα ευρήματα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ τα αίτια που προκάλεσαν την χθεσινή πυρκαγιά στην Εύβοια, δεν είναι παρά άγριο πτηνό που ήρθε σε επαφή με ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ.

Το πουλί, πιθανότατα γεράκι, έκατσε πάνω σε κολώνα μέσης τάσης, τα φτερά του ήρθαν σε επαφή με τα ηλεκτροφόρα καλώδια και προκλήθηκε βραχυκύκλωμα με τους σπινθήρες να προκαλούν τη φωτιά.

Από την επιτόπια έρευνα που πραγματοποίησαν οι κρατικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής εντόπισαν στη βάση της κολώνας απανθρακωμένο το άγριο πουλί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Γεραφέντη.

Πραγματογνώμονας θα τεκμηριώσει και επιστημονικά την εκτίμηση των αξιωματικών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ελαφρά τραυματισμένος ο πυροσβέστης

Ελαφρά τραυματίστηκε ο οδηγός πυροσβεστικού οχήματος που ανατράπηκε στην περιοχή Λεχριές- Γυρίσματα στην Εύβοια, όπου οι ισχυροί άνεμοι προκαλούν αναζωπυρώσεις.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d34lgyvzqr15)

Όσα δήλωσε ο Κικίλιας για τη μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια

«Αυτό που πέτυχαν εχθές οι πυροσβέστες μας και η Πολιτική Προστασία στην Εύβοια ήταν θεωρητικά ακατόρθωτο. Ξεκίνησε με ένα πύρινο μέτωπο μέσα σε μια περιοχή πευκοδάσους. Οι δυνάμεις μας, οι εναέριες και οι επίγειες, έκαναν συγκλονιστικές προσπάθειες. Οι επίγειες ήταν εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και σήμερα το πρωί δεν υπήρχε μέτωπο. Δεν έχω λόγια να τους ευχαριστήσω, όπως επίσης και για τους πυροσβέστες και τις δυνάμεις που σήμερα πάλεψαν στην Αγία Μαρίνα και «μάζεψαν» την πυρκαγιά μέσα σε λίγα λεπτά. Μια πυρκαγιά η οποία ξεκίνησε μέσα σε κατοικημένες περιοχές.»

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.