Ελλαδα

Καύσωνας: Ξανά 40άρια - Πόσο θα διαρκέσει και πότε θα δροσίσει

Προγνώσεις μετεωρολόγων και ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καύσωνας: Ξανά 40άρια - Πόσο θα διαρκέσει, πότε θα δροσίσει
Καύσωνας: Ξανά 40άρια - Πόσο θα διαρκέσει, πότε θα δροσίσει © Alexandros Michailidis / SOOC

Καύσωνας: Ξανά 40άρια - Πόσο θα διαρκέσει, πότε θα δροσίσει - Προγνώσεις μετεωρολόγων και ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες

Τέλος φαίνεται πως μπαίνει στη μικρή ανάσα δροσιάς των τελευταίων ημερών με τα προγνωστικά σενάρια να συμφωνούν ότι μετά την πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται νέο κύμα καύσωνα από την Παρασκευή που θα διαρκέσει και το Σαββατοκύριακο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d34kk9vyeoop)

Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα 40άρια και ο καύσωνας επιστρέφουν από την Παρασκευή, με τον διευθυντή Υπηρεσίας, Θοδωρή Κολυδά να προειδοποιεί ότι ο υδράργυρος θα ανέβει έως και πέντε βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Όπως αναφέρει ο κ. Κολυδάς σε ανάρτησή του «θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες κατά 4 περίπου βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά επίπεδα, με μοναδική την έξαρση αυτό το ΣΚ και τη Δευτέρα, όπου τοπικά οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλότερες και φτάσουμε και τους 40°C. Τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε τιμές περί τους 37°C που φυσικά δεν μπορούμε να τις χαρακτηρίσουμε ως ημέρες καύσωνα».

🌡️🌡️ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΖΕΣΤΗ , ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΚΑΥΣΩΝΕΣ ✅Θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες κατά 4 περίπου βαθμούς Κελσίου πάνω από τα...

Posted by Theodoros Kolydas on Thursday, August 1, 2024

Πόσο θα ανέβει η θερμοκρασία μέχρι την Κυριακή

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει πως θα υπάρξουν υψηλές θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες. Ο μετεωρολόγος συνοδεύει την ανάρτησή του με χάρτες με τις θερμοκρασίες που θα σημειωθούν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας έως και την Κυριακή 4 Αυγούστου. «Προφανώς και αυτές οι θερμοκρασίες αναφέρονται στα πεδινά και ευπαθή στη ζέστη τμήματα της εκάστοτε περιφέρειας» αναφέρει.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Μέχρι και την Παρασκευή 2 Αυγούστου οι θερμοκρασίες θα είναι ήπιες για την εποχή και μάλιστα την Τετάρτη και την Πέμπτη θα είναι οριακά χαμηλότερες για την εποχή

Άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία κυρίως το προσεχές Σαββατοκύριακο. Οι θερμοκρασίες δεν θα είναι ακραίες και προφανώς δεν θα λάβει έως και την Κυριακή κάποιο κύμα καύσωνα

Το Σαββατοκύριακο, θερμοκρασίες που θα προσεγγίζουν επίπεδα καύσωνα, θα σημειωθούν τοπικά μόνο σε συγκεκριμένα τμήματα της χώρας (Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Κεντρική/Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος)».

Ακολουθούν οι θερμοκρασίες που θα σημειωθούν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας έως και την Κυριακή 4 Αυγούστου. Προφανώς...

Posted by Γιάννης Καλλιάνος - Giannis Kallianos on Monday, July 29, 2024

Πώς θα είναι ο καιρός στην Αθήνα

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο στην Αττική, μέσα στο προσεχές Σαββατοκύριακο, δεν φαίνεται ότι ο υδράργυρος θα μπορέσει να ξεπεράσει εύκολα τους 38°C. Άρα, ναι, θα επικρατήσει ζέστη στο νομό, όχι όμως κάτι το ιδιαίτερο για την εποχή.

Έρχονται βροχές μακροπρόθεσμα

Από την πλευρά του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η πολύ μεγάλη περίοδος ξηρασίας φαίνεται να λαμβάνει τέλος μιας και υπάρχουν ενδείξεις σύμφωνα και με το μακροπρόθεσμο σύστημα πρόγνωσης που τρέχουμε για διαμόρφωση τύπου κυκλοφορίας που θα φέρει ένα ικανοποιητικό διάστημα με αρκετές βροχές.
Θα το αναλύσουμε περισσότερο μέσα στον Αύγουστο το όλο αυτό θέμα που ταλαιπωρεί τους αγρότες μας.
Ταυτόχρονα θα πρέπει να είμαστε και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κι ενδεχόμενα προβλήματα από τις βροχές που φαίνονται».

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΚΑΥΣΩΝΑΣ... Δε νομίζω ότι έχει υπάρξει άλλο καλοκαίρι που να έχει χρησιμοποιηθεί τόσο πολύ ο όρος "...

Posted by Klearhos Marousakis on Monday, July 29, 2024

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό την Παρασκευή

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο τις απογευματινές ώρες έως 5 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 36 με 39 και πιθανόν τοπικά στη Θεσσαλία τους 40 βαθμούς, στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 34 με 36 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
’νεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 και τοπικά έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο τις απογευματινές ώρες έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 37 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά μέχρι το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 31 με 32 και στην Κρήτη έως 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 39 και πιθανόν τοπικά έως 40 βαθμούς και στις Σποράδες έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά μέχρι το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ TΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 03-08-2024

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες οπότε στα βόρεια, κυρίως ορεινά, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, κυρίως στα ηπειρωτικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 36 με 39 και τοπικά τους 40 βαθμούς, στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 34 με 36 και τοπικά τους 37 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 και τοπικά τους 34 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ TΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 04-08-2024

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ και στα νότια πελάγη από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 35 με 37 και τοπικά τους 38 βαθμούς, στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 34 με 36 και τοπικά τους 37 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.