Ελλαδα

Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στο Κορωπί

Οι φλόγες έφτασαν στα πέντε μέτρα από τα σπίτια

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Φωτιά Κορωπί: Βελτιωμένη η εικόνα στην Αγία Μαρίνα - Οι φλόγες έφτασαν στα πέντε μέτρα από τα σπίτια 

Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς που εκδηλώθηκε σήμερα (1.08) σε χαμηλή βλάστηση στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου.

Μέσα σε δύο ώρες η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο ενώ στο σημείο επιχειρούν 85 πυροσβέστες με 4 ομάδες δασοκομάντος και 25 οχήματα και από αέρος 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σε ύφεση η φωτιά στο Κορωπί

Σημειώνεται, ότι συνολικά έχουν εκδοθεί τρία μηνύματα του 112. Συγκεκριμένα: Στις 11:25 εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα προς τους κατοίκους καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Λίγο αργότερα, στις 11:34, εκδόθηκε νέο 112, προκειμένου όσοι βρίσκονταν στο Μεγάλο Μετόχι Αγίας Μαρίνας Κορωπίου να απομακρυνθούν από την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Λεωφόρο Κορωπίου-Αγίας Μαρίνας, ενώ στις 12:00 ήχησε εκ νέου το 112 καλώντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν από Μεγάλο Μετόχι και Ξελαφτάκι Αγίας Μαρίνας Κορωπίου προς την οδό Αγίου Δημητρίου και την Παραλιακή Λεωφόρο.

Η φωτιά πάντως έφτασε σε απόσταση αναπνοής από τις κατοικίες που βρίσκονται στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται πλέον κανονικά στην περιοχή του Κορωπίου, που είχε διακοπεί λόγω πυρκαγιάς, εκτός δύο σημείων, σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛΑΣ. Τα σημεία όπου δεν έχει αποκασταθεί η κυκλοφορία είναι στη συμβολή των οδών Καρπάθου - Ιθάκης και Χαραυγής - Σπάρτης.