Ελλαδα

Χωρίς ενεργό μέτωπο οι φωτιές σε Εύβοια και Ρέθυμνο

Οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν μικρές διάσπαρτες εστίες

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Φωτιές σε Εύβοια και Ρέθυμνο: Χωρίς ενεργό μέτωπο και μικρές διάσπαρτες εστίες

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι πλέον οι φωτιές σε Εύβοια και Ρέθυμνο. Πλέον, οι πυροσβέστες επιχειρούν για μικρές διάσπαρτες φωτιές, υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων. 

Ειδικότερα, η μεγάλη φωτιά στο Ρέθυμνο ξεκίνησε από τον Άγιο Ιωάννη Καμένο στον Δήμο Αγίου Βασιλείου και κατευθύνθηκε προς τα χωριά Μαριού, Μύρθιο και Σελλιά, η οποία τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο, σύμφωνα με τον περιφερειακό σύμβουλο, εντεταλμένο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, Μιχάλη Σαρρή. Από την πυρκαγιά δεν κινδύνευαν ανθρώπινες ζωές και κατοικίες, χάρη στην ετοιμότητα και την ικανότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των εθελοντών, του Δήμου Αγίου Βασιλείου, της Πολιτικής Προστασίας και όλων των εμπλεκομένων φορέων, όπως επισημαίνει ο κ. Σαρρής, ο οποίος τους συγχαίρει. Επίσης, τονίζει την ανάγκη για ιδιαίτερη προσοχή η οποία απαιτείται καθώς διανύουμε ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι. Στο μέτωπο της φωτιάς παραμένουν 20 υδροφόρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Φωτιά στην Εύβοια: Διάσπαρτες εστίες και φόβος αναζωπυρώσεων

Διάσπαρτες εστίες αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη φωτιά που ξέσπασε χθες τις μεσημεριανές ώρες στην Εύβοια. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η πυρκαγιά δεν έχει ενεργό μέτωπο και οι διάσπαρτες εστίες εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς αντιμετωπίζονται. Επιπλέον, ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα που συνδράμουν με ρίψεις νερού από αέρος. Συγκεκριμένα στο σημείο επιχειρούν 183 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντος και 52 οχήματα και 18 εναέρια (11 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα). Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές ενώ η τοπική αυτοδιοίκηση και οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν με μηχανήματα έργου και υδροφόρες.