Ελλαδα

Καλύτερη εικόνα από τη φωτιά στο Ρέθυμνο - Συνεχίζεται η επιχείρηση για διάσπαρτες εστίες

Εμπρησμό «βλέπει» ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Φωτιά Ρέθυμνο: Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης - Εμπρησμό «βλέπει» ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά στο Ρέθυμνο. Η φωτιά ξέσπασε στο Σελλιά του Δήμου Αγίου Βασιλείου το βράδυ της Τετάρτης (31.7) κινητοποιώντας τις αρχές.

Η φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση και στο σημείο ενεργούν 150 πυροσβέστες με 50 οχήματα υδροφόρες του Δήμου και εθελοντές. Επίσης, ξεκίνησε ρίψεις ένα πυροσβεστικό εναέριο μέσο.

Φωτιά Ρέθυμνο: Εμπρησμό «βλέπει» ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου

Σε δηλώσεις του, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης κάνει λόγο για υποψίες εμπρησμού. Όπως ανέφερε η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε στα όρια του Φαραγγιού Κοτσιφου λίγο μετά τα μεσάνυχτα ,την ώρα όπως τόνισε που επικρατούσε αέρας. Η φωτιά «σκαρφάλωσε» προς Μύρτιο και αν δεν υπήρχε επέμβαση από εθελοντές πυροσβέστες και κατοίκους της περιοχής θα είχε περάσει προς Πλακιά και η κατάσταση, επισημαίνει ο κ. Ταταράκης, θα ήταν ανεξέλεγκτη.

Αυτή την ώρα η φωτιά καίει στα ορεινά με το ελικόπτερο της Π. Υ να έχει φέρει με τις ρίψεις άμεσα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει μέτωπο πυρκαγιάς με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες. Στο σημείο επιχειρούν 91 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 3ης ΕΜΟΔΕ και 25 οχήματα κι από αέρος ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ. Παράλληλα, μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στις 01.48 στους κατοίκους της περιοχής προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Σημειώνεται ότι τόσο στην πυρκαγιά στην Εύβοια όσο και στην Κρήτη οι δυνάμεις παραμένουν ισχυρές και είναι σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία και Αργολίδα.