Ελλαδα

Η στιγμή που η φωτιά στις Πετριές της Εύβοιας περικυκλώνει πυροσβέστες

Ηρωική η μάχη για να τη σβήσουν - Με εγκαύματα ο ένας από αυτούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά Εύβοια: Βίντεο με πυροσβέστες να περικυκλώνονται
Φωτιά Εύβοια: Βίντεο με πυροσβέστες να περικυκλώνονται © ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Φωτιά στην Εύβοια: Βίντεο με τους πυροσβέστες να περικυκλώνονται - Ηρωική η μάχη για να τη σβήσουν - Με εγκαύματα ο ένας από αυτούς

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε ένα βίντεο από τη φωτιά που ξέσπασε την Δευτέρα (29.07) στην Εύβοια ανάμεσα στα χωριά Πετριές και Κριεζά. Στις εικόνες που έχει καταγράψει η κάμερα φαίνεται μία ομάδα πυροσβεστών, η οποία φτάνει στο σημείο που θα έκανε κατάσβεση, όμως σε ανύποπτο χρόνο οι ισχυροί άνεμοι δίνουν τόσο μεγάλη ένταση στις φλόγες, που αυτές περικυκλώνουν τους πυροσβέστες.

Στο βίντεο φαίνεται πως οι πυροσβέστες προσπάθησαν αρχικά να την χειριστούν, όμως βλέποντας πως είναι αδύνατον, ένας από την ομάδα τους φωνάζει να απομακρυνθούν. 

«Πάρ’ τους πίσω, δε κάνει τίποτα» φωνάζει και τότε απομακρύνονται όλοι. Ωστόσο ένας από τους πυροσβέστες υπέστη εγκαύματα σε πρόσωπο και χέρι και μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο κέντρο Υγείας Αλιβερίου.

Ο τραυματίας πυροσβέστης, περιέγραψε στο Star το τι συνέβη.

«Οταν φτάσαμε στο περιστατικό, κατεβαίνοντας για την κατάσβεση, οι άνεμοι ήταν πάρα πολύ δυνατοί. Μας κύκλωσε γρήγορα η φωτιά. Δεν περιμέναμε τόση ορμή. Προσπαθήσαμε να την σβήσουμε, αλλά η ήταν πολύ δυνατή» ανέφερε.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d33q774qwrd5)

Η φωτιά έκαψε 10.000 στρέμματα γύρω από τα χωριά Πετριές, Κριεζά και Αλώνια, ενώ σύμφωνα με την πυροσβεστική, η δύναμη της φωτιάς, πριν αυτή τεθεί υπό έλεγχο, ήταν τόσο δυνατή που οι φλόγες έφταναν τα 25 μέτρα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.