Ελλαδα

Άνεμοι 80-90 χλμ/ώρα αναμένονται σήμερα (31.7) σε Εύβοια, Κυκλάδες και νότια Κρήτη

Δείτε τον χάρτη του Meteo

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κύματα σκάνε σε βράχο
Καιρός: Βόρειοι άνεμοι σήμερα σε Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Καιρός: Βόρειοι άνεμοι σήμερα σε Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη - Δείτε τον χάρτη του Meteo - Αναλυτική πρόγνωση 

Βόρειοι άνεμοι εντάσεων έως 6-7 μποφόρ αναμένονται στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας σήμερα, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σε χάρτη παρουσιάζονται οι εκτιμώμενες ριπές του ανέμου που αναμένονται σήμερα κατά τις απογευματινές ώρες, οι οποίες προβλέπεται να ξεπεράσουν τα 60-70 χλμ/ώρα και κατά τόπους τα 80-90 χλμ/ώρα σε περιοχές της νότιας Εύβοιας, των Κυκλάδων και της νότιας Κρήτης.

Ο χάρτης του Meteo
Καιρός: Ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο σήμερα Τετάρτη (31.7)

Ο καιρός σήμερα Τετάρτη (31.7) - Βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ

Αίθριος καιρός γενικά με πιθανότητα για τοπικές βροχές στα ορεινά της Πελοποννήσου. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Άνεμοι έως 6-7 μποφόρ στα πελάγη. Πολύ υψηλή και τοπικά ακραία επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών στα ανατολικά και νότια της χώρας. Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024 αναμένεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα για τοπικές βροχές στα ορεινά της Πελοποννήσου τις απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 14 έως 31 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 13 έως 35, στη Θεσσαλία από 14 έως 34, στην Ήπειρο από 14 έως 37 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 15 έως 36-37 βαθμούς , στα Επτάνησα από 20 έως 33-34 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 20 έως 30 βαθμούς (τοπικά στη Νότια Κρήτη έως 34-36 βαθμούς), ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 36-37 βαθμούς Κελσίου. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά και βόρεια τμήματα του νομού έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 32-33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 32 βαθμούς.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα (31.7) σε πέντε Περιφέρειες

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για σήμερα Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Κρήτης
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.