Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 40χρονη που εκβίαζε 39χρονη

Της απέσπασε 80.000 ευρώ με εκφοβισμό

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 40χρονη που εκβίαζε 39χρονη - Της απέσπασε 80.000 ευρώ με εκφοβισμό

Μία 40χρονη γυναίκα συνελήφθη από την ΕΛΑΣ καθώς κατηγορείται για υπόθεση εκβίασης κατ’ εξακολούθηση σε βάρος μίας 39χρονης. Επειτα από συντονισμένες ενέργειες, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης προχώρησαν στην σύλληψή της μετά την καταγγελία 39χρονης, σύμφωνα με την οποία, η δράστρια, από τις αρχές του 2018 απαίτησε εκβιαστικά και απέσπασε τμηματικά, το χρηματικό ποσό των 80.000 ευρώ περίπου.

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 40χρονη που εκβίαζε 39χρονη - Πώς της απέσπασε 80.000 ευρώ με εκφοβισμό

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η δικογραφία, οι δύο γυναίκες, είχαν δημιουργήσει ψεύτικο προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και συνομιλούσαν αμφότερες με τον ίδιο άντρα. Η 40χρονη είπε ψέματα ότι ο άντρας και ο αδερφός του, όταν κατάλαβαν ότι πρόκειται για ψεύτικο προφίλ, ήθελαν να κινηθούν νομικά εναντίον της 39χρονης, αν δεν προέβαινε στη συστηματική πληρωμή διαφόρων χρηματικών ποσών. Μάλιστα, έλεγε ψέματα στην 39χρονη υποστηρίζοντας ότι οι δύο άντρες τις παρακολουθούσαν, με αποτέλεσμα να δώσει άμεσα το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό.

Έτσι, κατόπιν συνεννόησης με τις Αρχές σε προκαθορισμένο ραντεβού σε περιοχή των Σερρών, εμφανίσθηκε η 40χρονη και συνελήφθη όταν παρέλαβε συμφωνηθέν ποσό ύψος 300 ευρώ.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.