Ελλαδα

Ροδόπη: Διάσωση άγριου αλόγου από δεξαμενή άρδευσης

Πώς στήθηκε η επιχείρηση

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ροδόπη: Διάσωση άγριου αλόγου από δεξαμενή άρδευσης - Πώς στήθηκε η επιχείρηση

Στην διάσωση ενός άγριου αλόγου προχώρησαν από το απόγευμα της Τρίτης και μέχρι στις 12 μετά τα μεσάνυχτα στον Πολύανθο Ροδόπης οι Αρχές.

Ροδόπη: Διάσωση άγριου αλόγου από δεξαμενή άρδευσης - Πώς στήθηκε η επιχείρηση

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το άλογο στην προσπάθειά του να πιει νερό, γλίστρησε και έπεσε σε μια δεξαμενή ποτίσματος. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, το ζώο κολυμπούσε επί ώρες, άγνωστο για πόσες στην δεξαμενή και ήταν εξαντλημένο, ενώ κάποια στιγμή, το απόγευμα ένας αγρότης το αντιλήφθηκε και ειδοποίησε την Πυροσβεστική Ροδόπης. Αμέσως συνέδραμε και ο Δήμος Ιάσμου με προσωπικό και μηχανήματα και με τον Κτηνίατρο του Δήμου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έκανε αμέσως άντληση των υδάτων της δεξαμενής καθώς αν αργούσε περισσότερο το άλογο δεν θα άντεχε. Στη συνέχεια έγινε προσπάθεια αναισθητοποίησης του, η οποία δεν ήταν αποτελεσματική.

Δύο εθελοντές από το χωριό Πολύανθος που ασχολούνται με χωματουργικά, μετέφεραν με ένα φορτηγό αμμοχάλικο και με το εκσκαπτικό μηχάνημα του Δήμου Ιάσμου, φτιάχτηκε ράμπα, ώστε το άλογο να μπορέσει να ανεβεί και να εξέλθει της δεξαμενής.