Ελλαδα

«Ουδέποτε κρύφτηκα»: Η πρώτη δήλωση του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου μετά την ποινική δίωξη

Τι υποστηρίζει μέσω των δικηγόρων του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος
Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Η πρώτη δήλωση μετά την ποινική δίωξη © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Η πρώτη δήλωση μετά την ποινική δίωξη - Τι υποστηρίζει μέσω των δικηγόρων του

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος Άνθρωπος», κάνει μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων του δήλωση για την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του τη Δευτέρα (29.7). 

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος μέσω της δήλωσής του κάνει γνωστό ότι πληροφορήθηκε για την ποινική δίωξη από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. «Ουδέποτε κρύφτηκα, έχω παραδώσει στις Αρχές όλα τα στοιχεία», σημειώνει ο κ. Πολυχρονόπουλος και προσθέσει: «η θέση μου δεν έχει αλλάξει από την πρώτη στιγμή, Δεν έχω καταχραστεί ούτε ένα Ευρώ από τα χρήματα της κοινωνικής κουζίνας». 

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Η πρώτη δήλωση μετά την ποινική δίωξη

Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του αναφέρει:

«Μέσω των δελτίων ειδήσεων και των ΜΜΕ πληροφορήθηκα πως ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος μου, χωρίς ούτε εγώ ούτε οι συνήγοροί μου να έχουμε ενημερωθεί, ως τώρα, αρμοδίως. Όπως μάλιστα αναφέρεται στα σχετικά ρεπορτάζ, κατηγορούμαι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με μέλη την υπέργηρη, ηλικίας ογδόντα (80) ετών μητέρα μου και τον γαμπρό μου, βοσκό στην Αίγινα.

Από πλευράς μου είμαι πάντα εδώ, ουδέποτε κρύφτηκα, έχω παραδώσει στις Αρχές όλα τα στοιχεία, από τα οποία προκύπτει πως η κατηγορία για εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες δεν αντέχει σε λογική, κριτική και νομική σκέψη και άποψη.

Η θέση μου δεν έχει αλλάξει από την πρώτη στιγμή. Δεν έχω καταχραστεί ούτε ένα Ευρώ από τα χρήματα της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος».

Ευθύς ως κληθώ από τις Δικαστικές Αρχές θα απαντήσω, για άλλη μία φορά, σε όλα όσα μου αποδίδονται, για να αποδειχθεί περίτρανα πως μπορώ να σας κοιτάζω με ψηλά το κεφάλι και καθαρό βλέμμα, όπως άλλωστε κάνω όλα αυτά τα χρόνια.

Υ.Γ. Προαπαιτούμενο του πολιτισμού είναι η Δικαιοσύνη. Προαπαιτούμενο του κράτους δικαίου είναι να ενημερώνεται πρώτα ο κατηγορούμενος και μετά να γίνονται διαρροές.

Με σεβασμό και εκτίμηση».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d32m8nod02v5)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.