Ελλαδα

«Δεν θα άλλαζα τίποτα»: Ο Κ. Γαβράς σχολιάζει την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

«Αυτό που είδα δεν έμοιαζε καθόλου με τον Μυστικό Δείπνο», υπογράμμισε ο σκηνοθέτης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κώστας Γαβράς
Ο Κώστας Γαβράς για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 © EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ο Κώστας Γαβράς για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Το σχόλιο του για τον «Μυστικό Δείπνο»

Ο Κώστας Γαβράς κλήθηκε να σχολιάσει την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, η οποία σχολιάστηκε αρνητικά στο σύνολό της, αλλά και για τις επιμέρους αναπαραστάσεις. 

Ο Κώστας Γαβράς, μιλώντας στην ΕΡΤ, υποστήριξε ότι η τελετή έναρξης ήταν «ένα πολύ ωραίο θέμα, με καταπληκτικές στιγμές» και ρωτήθηκε για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για τον «Μυστικό Δείπνο». 

Κώστας Γαβράς: «Δεν έμοιαζε καθόλου με τον Μυστικό Δείπνο»

«Είχε γυναίκες και δεν έμοιαζε καθόλου με τον Μυστικό Δείπνο, ήταν απλά άνθρωποι γύρω από ένα τραπέζι», είπε αρχικά ο Κώστας Γαβράς και πρόσθεσε ότι ακόμα και αν είχε κάποιον υπαινιγμό ως προς τον Μυστικό Δείπνο, δεν το θεωρεί άσχημο, καθώς «ο πίνακας τελικά δεν παρουσιάζει τον Χριστιανισμό, έχει μια εικόνα του Χριστιανισμού μα δεν είναι ο Χριστιανισμός». Επιπλέον, ο σκηνοθέτης βρήκε αρκετά ενδιαφέρον το παιχνίδι ανάμεσα σε αυτό που πιστεύουμε ακράδαντα, και σε αυτό που ενδεχομένως είναι η αλήθεια.

Ο σκηνοθέτης υποστήριξε ακόμη ότι είδε ένα πολύ ωραία δεμένο σύνολο, όπου τα πράγματα γεννιόντουσαν το ένα από το άλλο πολύ φυσιολογικά παρά τις όλες δυσκολίες. Επεσήμανε δε ότι δεν θα άλλαζε κάτι. «Το καταπληκτικό ήταν η πορεία της φλόγας, το ότι πέρασε από παντού, από σπίτια μέχρι και μουσεία, κάτι τελείως διαφορετικό απ’ ότι έχουμε συνηθίσει μέχρι στιγμής».

Σε ερώτηση «σε ποιον δεν άρεσε η τελετή έναρξης», ο Κώστας Γαβράς «έδειξε» την ακροδεξιά. «Η ακροδεξιά αποζητά το παραδοσιακό, αρνούμενη την οποιαδήποτε αλλαγή. Παγκοσμίως η ακροδεξιά στάθηκε κριτικά απέναντι στην τελετή έναρξης. Ειδικά η Γαλλική ακροδεξιά είχε άγρια στάση απέναντι στην τελετή έναρξης, στάση την οποία γενικά συνηθίζει να έχει».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.