Ελλαδα

Δύσκολη νύχτα στην Εύβοια καθώς η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη - Νέο 112 για το χωριό Κόσκινα

Εκτάκτως μεταβαίνει στην περιοχή ο Βασίλης Κικίλιας

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δύσκολη νύχτα στην Εύβοια καθώς η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη - Νέο 112 για το χωριό Κόσκινα
Δύσκολη νύχτα στην Εύβοια καθώς η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη - Νέο 112 για το χωριό Κόσκινα

Φωτιά στην Εύβοια: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Εκτάκτως μεταβαίνει στην περιοχή ο Βασίλης Κικίλιας

Εξακολουθεί να καίει ανεξέλεγκτα η φωτιά στην ανατολική Εύβοια, όπου έχει δοθεί εντολή σε τρία χωριά για εκκένωση.

Πριν από λίγο εκδόθηκε και νέο 112 για την περιοχή Κόσκινα, με το οποίο καλούνται οι κάτοικοι της περιοχής να εκκενώσουν προς Ζάρακες, μέσω της επαρχιακής οδού Καρύστου, καθώς κινδυνεύουν από τη φωτιά.

Σημειώνεται ότι για τον ίδιο οικισμό εκδόθηκε μήνυμα στις 15:46

Εκτάκτως μεταβαίνει στην Εύβοια ο Βασίλης Κικίλιας

Στην Εύβοια μεταβαίνει ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 15:17 σε δασική έκταση πλησίον του οικισμού Πετριές κι , όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, έλαβε άμεσα επικίνδυνες διαστάσεις κυρίως εξαιτίας των ισχυρών βόρειων ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d328aqofm1q1)

Παράλληλα σύμφωνα με την Πυροσβεστική ένας Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης που επιχειρούσε στην πυρκαγιά στην Εύβοια τραυματίστηκε ελαφρά. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική υπέστη ελαφρά εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου.

«Όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, δίνουν πραγματική μάχη για τον περιορισμό της πυρκαγιάς στην Εύβοια. Βρισκόμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου και οι συνθήκες το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα είναι δυσκολότερες. Μεγάλη προσοχή από όλους μας. Για οτιδήποτε νεότερο θα ακολουθήσει επόμενη ενημέρωση» τόνισε ο Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d3280ord177l)

H μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια

Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr, τραυματίστηκε πυροσβέστης στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς, έπαθε εγκαύματα και μεταφέρετε αυτή την ώρα στο κέντρο υγείας Αλιβερίου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d3251lexs62x)

Να υπενθυμίσουμε πως νωρίτερα, στις φλόγες τυλίχθηκε φορητή – κινητή πυροσβεστική μονάδα του Αλιβερίου, στην προσπάθειά του να σβήσουν την φωτιά το πυροσβεστικό όχημα κάηκε ολοσχερώς χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν θύματα.

Πλέον, στο σημείο επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 36 οχήματα, 16 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο για τον εναέριο συντονισμό τους.

Συνδράμουν, επίσης, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Ταυτόχρονα, μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από την Αγία Μαρίνα 53 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα, καθώς και πυροσβεστικό πλοιάριο από τον Πειραιά.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d3268jdjfmyh)

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εξελίσσεται κοντά σε σπίτια και συγκεκριμένα ανάμεσα στους οικισμούς Κόσκινα και Πετριές, αλλά με νότια κατεύθυνση από τους δυνατούς βόρειους ανέμους που πνέουν στην περιοχή εντάσεως 4 με ριπές 7 μποφόρ.

Τα μποφόρ καθοδηγούν τις φλόγες στην Εύβοια

Οι ριπές των ισχυρών ανέμων καθορίζουν πλέον την πορεία και την ένταση της φωτιάς στην Εύβοια» σημειώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης θεωρώντας πως «είναι πολύ νωρίς ακόμη για την οποιαδήποτε εκτίμηση» σε σχέση με την πορεία της φωτιάς.

Όπως ο ίδιος διαπιστώνει «το ανατολικό μέτωπο δείχνει να είναι περισσότερο επικίνδυνο και εκεί δίνουν όλες οι δυνάμεις την μάχη τους», ενώ όπως σημειώνει «στο άλλο μέτωπο προς το Δύστο το τελευταίο διάστημα υπάρχει μία σταθερότητα όμως παραμένει απολύτως κρίσιμη».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.