Ελλαδα

Τεράστια μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια: Εκκενώθηκαν οικισμοί - Τραυματίστηκε πυροσβέστης

Μπαράζ μηνυμάτων από το 112 - Βοήθεια και από την Αττική

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τεράστια μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια: Εκκενώθηκαν οικισμοί - Τραυματίστηκε πυροσβέστης
Τεράστια μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια: Εκκενώθηκαν οικισμοί - Τραυματίστηκε πυροσβέστης © EUROKINISSI

Φωτιά στην Εύβοια: Τραυματίστηκε πυροσβέστης - Μπαράζ μηνυμάτων από το 112 - Βοήθεια και από την Αττική

Επικίνδυνες διαστάσεις έχει πάρει η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια με την πυροσβεστική να ενισχύει συνεχώς τις δυνάμεις της και με το 112 να στέλνει διαρκώς μηνύματα στους κατοίκους της περιοχής.

Τεράστια μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια: Εκκενώθηκαν οικισμοί - Τραυματίστηκε πυροσβέστης

Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr, τραυματίστηκε πυροσβέστης στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς, έπαθε εγκαύματα και μεταφέρετε αυτή την ώρα στο κέντρο υγείας Αλιβερίου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d3251lexs62x)

Να υπενθυμίσουμε πως νωρίτερα, στις φλόγες τυλίχθηκε φορητή – κινητή πυροσβεστική μονάδα του Αλιβερίου, στην προσπάθειά του να σβήσουν την φωτιά το πυροσβεστικό όχημα κάηκε ολοσχερώς χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν θύματα.

Πλέον, στο σημείο επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 36 οχήματα, 16 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο για τον εναέριο συντονισμό τους.

Συνδράμουν, επίσης, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Ταυτόχρονα, μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από την Αγία Μαρίνα 53 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα, καθώς και πυροσβεστικό πλοιάριο από τον Πειραιά.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d3268jdjfmyh)

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εξελίσσεται κοντά σε σπίτια και συγκεκριμένα ανάμεσα στους οικισμούς Κόσκινα και Πετριές, αλλά με νότια κατεύθυνση από τους δυνατούς βόρειους ανέμους που πνέουν στην περιοχή εντάσεως 4 με ριπές 7 μποφόρ.

Τα μποφόρ καθοδηγούν τις φλόγες στην Εύβοια

Οι ριπές των ισχυρών ανέμων καθορίζουν πλέον την πορεία και την ένταση της φωτιάς στην Εύβοια» σημειώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης θεωρώντας πως «είναι πολύ νωρίς ακόμη για την οποιαδήποτε εκτίμηση» σε σχέση με την πορεία της φωτιάς.

Όπως ο ίδιος διαπιστώνει «το ανατολικό μέτωπο δείχνει να είναι περισσότερο επικίνδυνο και εκεί δίνουν όλες οι δυνάμεις την μάχη τους», ενώ όπως σημειώνει «στο άλλο μέτωπο προς το Δύστο το τελευταίο διάστημα υπάρχει μία σταθερότητα όμως παραμένει απολύτως κρίσιμη».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.