Ελλαδα

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια - Πέρασε την εθνική οδό με κατεύθυνση τον κάμπο του Δύστου

Διακοπές κυκλοφορίας σε δρόμους

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια - Πέρασε την εθνική οδό με κατεύθυνση τον κάμπο του Δύστου
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια - Πέρασε την εθνική οδό με κατεύθυνση τον κάμπο του Δύστου © EUROKINISSI

Φωτιά στην Εύβοια: Πέρασε την εθνική οδό με κατεύθυνση τον κάμπο του Δύστου - Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο

Η φωτιά που καίει στην Εύβοια από το μεσημέρι έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Οι δυνατοί άνεμοι στην περιοχή έφεραν συναγερμό στις Πετριές, τα Κριεζά και τα Κόσκινα, με τα δύο τελευταία χωριά να έχουν εκκενωθεί μετά από μήνυμα του 112, ενώ η αστυνομία έχει κλείσει δρόμους στην περιοχή.

Στον κάμπο του Δύστου η φωτιά

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Έυβοια - Πέρασε την εθνική οδό με κατεύθυνση τον κάμπο του Δύστου

Ένας από τους δρόμους που έκλεισε, είναι η επαρχιακή οδός Λεπούρων – Καρύστου, που συνδέει την κεντρική με τη νότια Εύβοια. Πέρα από την ασφάλεια των πολιτών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πυροσβεστικών οχημάτων, ο δρόμος αυτός έκλεισε και για να μπορέσει η πυροσβεστική να τον χρησιμοποιήσει για να ανακόψει την πορεία της φωτιάς.

Την τελευταία ώρα, κάτοικοι από τις γύρω περιοχές και κυρίως από τον Δύστο, δίνουν μάχη για να μπορέσουν να ανακόψουν τη φωτιά πριν αυτή μπει μέσα στον κάμπο. Με τα τρακτέρ, τις υδροφόρες και κάθε είδους μηχανήματα, επιχειρούν να δημιουργήσουν ζώνες που δεν θα επιτρέψουν στη φωτιά να μπει στον κάμπο του Δύστου, καθώς σε μια τέτοια εξέλιξη το έργο της κατάσβεσης θα γίνει ακόμα πιο δύσκολο.

Λόγω της πυρκαγιάς στη δασική έκταση στην περιοχή Πετριές του δήμου Κύμης Αλιβερίου, στην Εύβοια η Αστυνομία έχει διακόψει προσωρινά την κυκλοφορίας των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Λεπούρων-Καρύστου από το ύψος Κριεζών έως τα Κόσκινα, καθώς επίσης και στην επαρχιακή οδό Πετριών-Αγίων Αποστόλων. Καλεί μάλιστα τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο συγκεκριμένο σημείο και να ακολουθούν τις εντολές των τροχονόμων.

Την ίδια ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί περαιτέρω και στο σημείο επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 36 οχήματα, 16 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο ελικόπτερα για τον εναέριο συντονισμό τους. Συνδράμουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου του ΓΕΕΘΑ. Παράλληλα μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Αγία Μαρίνα, 53 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα καθώς και πυροσβεστικό πλοιάριο από τον Πειραιά.

Ενισχύονται οι δυνάμεις 

Ακόμη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική έχει ενημερωθεί για ανάλογες ενέργειες και το Λιμενικό Σώμα ενώ στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις της ΕΛΑΣ για να διευκολύνουν στην απομάκρυνση των κατοίκων.

Ο συντονισμός όλων των δυνάμεων πραγματοποιείται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Σημειώνεται ότι από το 112 έχουν εκδοθεί 4 μηνύματα προς τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Ειδικότερα, στις 15:28 εστάλη μήνυμα του 112 για ετοιμότητα στην ευρύτερη περιοχή Πετριές Ευβοίας, ενώ στις 15:46, για απομάκρυνση των κατοίκων από Κριεζά προς Λέπουρα και Βέλος και από Κοσκινά προς Ζάρακες και Μεσοχώρια. Στις 15:53 εκδόθηκε μήνυμα για απομάκρυνση από Πετριές προς Άγιους Αποστόλους ενώ στις 17.06 εστάλη εκ νέου μήνυμα του 112 στους κατοίκους της περιοχής Κριεζά προκειμένου να απομακρυνθούν προς Βέλος.

Πηγή: evima

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.