Ελλαδα

Γιώργος Καραϊβάζ: Ενοχή των δύο κατηγορουμένων για την δολοφονία του ζητά η εισαγγελέας

«Δεν είναι μία απλή ανθρωποκτονία» ανέφερε

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Γιώργος Καραϊβάζ: Ενοχή των δύο κατηγορουμένων για την δολοφονία του ζητά η εισαγγελέας - Γιατί ανέφερε ότι «δεν είναι μία απλή ανθρωποκτονία»

Την ενοχή των δύο κατηγορουμένων για την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ  ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Η Εισαγγελική λειτουργός απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς των δύο κατηγορουμένων ως φυσικών αυτουργών της πράξης, οι οποίοι αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή τους στην υπόθεση tτης δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ , λέγοντας πως πρόκειται για μέλη εγκληματικής ομάδας.

Γιώργος Καραϊβάζ: «Δεν είναι μια απλή ανθρωποκτονία»

Όσον αφορά στο κίνητρο, η εισαγγελέας το απέδωσε στην δημοσιογραφική του ιδιότητα και σε αποκαλύψεις που επρόκειτο να κάνει: «Ο Καραϊβάζ ήταν αστυνομικός ρεπόρτερ. Από πολύ παλιά είχε πληροφορίες για το πώς λειτουργεί το οργανωμένο έγκλημα και είχε πληροφορίες για αρκετές εγκληματικές οργανώσεις. Από τα τελευταία του άρθρα φαίνεται πως είχε σκοπό να κάνει αποκαλύψεις και ίσως εκεί βρίσκουμε το κίνητρο της δολοφονίας, γιατί δεν υπάρχει και κάτι άλλο».

Μάλιστα, η εισαγγελέας εξήγησε πως η καθυστέρηση της σύνδεσης του επίμαχου αυτοκινήτου με τους κατηγορούμενους, ήταν γιατί η εταιρεία ήταν στο όνομα της συντρόφου του 49χρονου.

Σε κάθε περίπτωση η εισαγγελέας τόνισε πως αυτός που πυροβόλησε τον δημοσιογράφο ήταν ο 41χρονος κατηγορούμενος, ενώ στον 49χρονο απέδωσε ρόλο άμεσου συνεργού στην ανθρωποκτονία.