Ελλαδα

Χανιά: Σε safe house της αστυνομίας 32χρονη για να προστατευτεί από τον πρώην σύντροφό της

Πιστόλι έτοιμο για χρήση βρέθηκε στο αυτοκίνητό του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κρούσμα ενδοοικογενειακής βίας στα Χανιά: Σε safe house της Αστυνομίας φιλοξενείται 32χρονη - Κατήγγειλε τον πρώην σύντροφό της για εξύβριση και απειλή.

Nέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, καθώς σε safe house της Αστυνομίας φιλοξενείται από χθες μια 32χρονη, η οποία κατήγγειλε τον 49χρονο πρώην σύντροφό της.

Συγκεκριμένα, για το κρούσμα ενδοοικογενειακής βίας η 32χρονη κατήγγειλε πως δέχτηκε εξύβριση και απειλές από τον 51χρονο σύζυγό της προχθές το βράδυ.

Όταν οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στον άνδρα βρήκαν στο αυτοκίνητό του όπλο αλλά και γεμιστήρα με φυσίγγια και τον συνέλαβαν.

Η καταγγέλλουσα ζήτησε μάλιστα να φιλοξενηθεί σε safe house της Αστυνομίας, κάτι που έγινε, με την ίδια να διαμένει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για την ασφάλειά της.

Το περιστατικό συνέβη στα Χανιά της Κρήτης.

Ο Νίκος Ρήγας, αντιπρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, μίλησε στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

«Τα θύματα βλέπουμε πως μιλούν πια στην αστυνομία. Πλέον υπάρχουν 63 τμήματα ενδοοικογειακής βίας. Εκεί τα άτομα είναι πιο εξειδικευμένα. Υπάρχει και ψυχολόγος.

»Για να φτάσει κάποιος στη σωματική βία, έχει ξεκινήσει από την λεκτική και ψυχολογική. Όλα αυτά τα χρόνια κάποια πράγματα τα καλύπταμε ‘’κάτω από τα χαλί’’, ειδικά στις περιφέρειες. Και φτάναμε μετά, να μένουν παιδιά ορφανά , με έναν γονιό νεκρό και τον άλλον στη φυλακή».