Ελλαδα

32 χρόνια χωρίς την Τζένη Καρέζη - Το συγκινητικό βίντεο της Finos Film

«Η Τζένη Καρέζη είχε το χάρισμα να σε μαγνητίζει με ένα βλέμμα»

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζένη Καρέζη
Τζένη Καρέζη: Βίντεο Finos Film για τα 32 χρόνια από τον θάνατό της © Instagram / Finos Film

Τζένη Καρέζη: Βίντεο Finos Film για τα 32 χρόνια από τον θάνατό της - Η συγκινητική ανάρτηση στο Instagram

Σήμερα (26.7) συμπληρώνονται 32 χρόνια από την ημέρα που η Τζένη Καρέζη έφυγε από τη ζωή και η Finos Film με ένα βίντεο θυμάται ξεχωριστές στιγμές που μας χάρισε μέσα από ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. 

Η Τζένη Καρέζη πέθανε στις 26 Ιουλίου 1992 μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. «Η Τζένη Καρέζη είχε το χάρισμα να σε μαγνητίζει με ένα βλέμμα, χωρίς ποτέ να νιώσεις άβολα», γράφει στο Instagram η Finos Film. 

«Η Τζένη Καρέζη είχε το χάρισμα να σε μαγνητίζει με ένα βλέμμα, χωρίς ποτέ να νιώσεις άβολα. Ίσως να μην έχει υπάρξει άλλη γυναίκα ηθοποιός του ελληνικού σινεμά, που να συνδύαζε τόσο φυσικά το νάζι με την επιτομή της κομψότητας. Έφυγε από κοντά μας σαν σήμερα το 1992 και τη θυμόμαστε (μπορούμε άλλωστε να την ξεχάσουμε;) μέσα από το τραγούδι "Το Σαραβαλάκι μου" σε μουσική Μίμη Πλέσσα και στίχους Αλέκου Σακελλάριου, που ερμηνεύει η ίδια, παρέα με τους Πέτρο Κυριακό, Αλέκο Τζανετάκο και Γιάννη Μαλούχο με τη φωνή του Μανώλη Καναρίδη, στην ταινία "Η Νύφη το’ σκασε" το 1962», αναγράφεται στην ανάρτηση της Finos Film.

Τζένη Καρέζη: Η διακοπή της παράστασης και η διάγνωση με καρκίνο

Η Τζένη Καρέζη έπαιζε στην «Βυσσινόκηπο» του Τσέχωφ την περίοδο 1988-1989. Τον Μάρτιο του 1989 η παράσταση διακόπηκε και η Καρέζη ταξίδεψε για εξετάσεις στο Λονδίνο. Εκεί της διαγνώστηκε γυναικολογικός καρκίνος. Η Καρέζη όμως έδωσε ακόμα μια παράσταση, το «Διαμάντια και Μπλουζ» την περίοδο 1990-1991. Έκτοτε η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε αρκετά, ενώ τις τελευταίες μέρες της ζωής της η υγεία της χειροτέρεψε ακόμα περισσότερο.

Απεβίωσε στις 26 Ιουλίου 1992 τρία λεπτά πριν τα μεσάνυχτα προς 27 Ιουλίου μετά από τριετή αντιμετώπιση καρκίνου. Η σορός της τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών. Στις 29 Ιουλίου έγινε η κηδεία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών και η ταφή της πραγματοποιήθηκε στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών δημοσία δαπάνη, παρουσία πολλών συναδέλφων της και απλού κόσμου. Λίγους μήνες πριν το θάνατό της είχε συγγράψει την αυτοβιογραφία της, που εκδόθηκε ένα χρόνο μετά τον θάνατό της υπό τον τίτλο «Τετράδια Ζωής».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.