Ελλαδα

«Πάγωσα σαν να ήμουν νεκρή»: Τι υποστηρίζει η πρωταθλήτρια που κατήγγειλε προπονητή για σεξουαλική παρενόχληση

Όσα περιγράφει η 26χρονη σήμερα γυναίκα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κοπέλα κάνει ενόργανη
(φωτογραφία αρχείου) © Unsplash +

Πρωταθλήτρια κατήγγειλε ομοσπονδιακό προπονητή για σεξουαλική παρενόχληση - Όσα περιγράφει η 26χρονη σήμερα γυναίκα

Πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής μήνυσε ομοσπονδιακό προπονητή για σεξουαλική παρενόχληση. Η νεαρή γυναίκα μίλησε για όσα καταγγέλλει ότι βίωνε από τον προπονητή της στο Mega. 

Η πρωταθλήτρια υποστήριξε ότι «στο τέλος μιας προπόνησης ο προπονητής με πήγε στα αποδυτήρια, αφού είχαν φύγει όλοι από το γυμναστήριο, μου έβγαλε το αθλητικό μου μπουστάκι, με ξεγύμνωσε από τη μέση και πάνω, με ξάπλωσε ανάσκελα στο κρεβάτι του μασάζ που είχε εκεί, ανέβηκε πάνω μου, άρχισε να με φιλάει στο στήθος και στον λαιμό μου, ενώ με το χέρι του κατέβαινε πιο χαμηλά». Το περιστατικό αναφέρει ότι συνέβη όταν ήταν 19 ετών. 

«Εγώ πάγωσα, σαν να ήμουν νεκρή, δεν μιλούσα και κυριολεκτικά παρέλυσα. Μετά από λίγο με ρώτησε αν ένιωθα κάτι με αυτό που έκανε και εγώ κατάφερα να βρω τη φωνή μου και να του πω απλώς “ΟΧΙ”. Τότε εκείνος ξαναλέει “δεν μπορεί, κάτι θα αισθάνεσαι” και του απαντάω ξανά “ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ”. Τότε έφυγε από πάνω μου, μου είπε να ντυθώ, φύγαμε από τα αποδυτήρια και με γύρισε στο σπίτι μου», περιέγραψε η πρωταθλήτρια. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2ystvuhrtv5)

Τι υποστηρίζει η πρωταθλήτρια ενόργανης που κατήγγειλε τον προπονητή της για σεξουαλική παρενόχληση

Ο προπονητής, σύμφωνα με την καταγγελία της, συνέχιζε να την παρενοχλεί σεξουαλικά και στις αποστολές, όπως εκείνη του Δεκεμβρίου του 2017 στην Ουκρανία. «Με έγδυσε εντελώς από πάνω και από κάτω, ήμουν μόνο με το εσώρουχο και άρχισε να με χαϊδεύει και να με πιάνει παντού, δήθεν για να δει αν είχα πάρει κιλά, στην πραγματικότητα με χάιδευε στο στήθος, στους γλουτούς και γύρω από το γεννητικό μου όργανο», καταγγέλλει η πρωταθλήτρια της ενόργανης. «Μου έλεγε συνέχεια ότι δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει άλλος άντρας στη ζωή μου πέρα από αυτόν και τώρα που ενηλικιώθηκα είναι καιρός να προχωρήσουμε τη “σχέση” μας. Μου έλεγε συχνά ότι, όταν θα κλείσω τα 18, θα πρέπει να κάνουμε σεξ και εγώ του έλεγα “όχι”, εγώ του απαντούσα: “όχι δεν θα κάνω τίποτα μαζί σας, εσείς είστε ο προπονητής μου, τίποτα άλλο” κι εκείνος επέμενε ότι εκτός από προπονητής, είναι και άντρας μου και ο γκόμενός μου και εγώ ξαναέλεγα “ΟΧΙ”».

Σε βάρος του 63χρονου έχει σχηματιστεί δικογραφία για «απόπειρα βιασμού», «κατάχρηση ανηλίκων» και «προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας».

Και άλλες καταγγελίες σε βάρος του προπονητή

Ο συγκεκριμένος προπονητής δεν καταγγέλλεται από μία, αλλά από πέντε συνολικά αθλήτριες, παραμένοντας στη θέση του. 

Σύμφωνα με το ΜΕGA, το 2022 ακόμα τέσσερις αθλήτριες είχαν καταγγείλει τον 63χρονο σήμερα ομοσπονδιακό προπονητή για σεξουαλική παρενόχληση. Έναν χρόνο μετά, το 2023, η Ομοσπονδία κάλεσε τις αθλήτριες για να περιγράψουν στο ανάλογο γραφείο τα όσα πέρασαν - όπως καταγγέλλουν - εξαιτίας του ομοσπονδιακού προπονητή. Ακόμα και σήμερα η Ομοσπονδία δεν έχει πάρει καμία απόφαση για το μέλλον του προπονητή και, όπως αναφέρουν πληροφορίες, σήμερα βρίσκεται με ομάδα σε αποστολή στο εξωτερικό.

Η αθλήτρια που κατέθεσε χθες τη μήνυση είναι 26 ετών. Όπως σημείωσε, είχε μιλήσει και σε άλλα μέλη της ομοσπονδίας που παραμένουν στη θέση τους ακόμα και σήμερα, αλλά και πάλι δεν είχαν προβεί σε καμία ενέργεια.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2z83i35hii1)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.