Ελλαδα

Φωτιά ξέσπασε σε κτίριο στην Αγίου Μελετίου - Απεγκλωβίστηκαν ένοικοι

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα λόγω των έντονων καπνών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Φωτιά στην Αγίου Μελετίου: Απεγκλωβίστηκαν άτομα από την πολυκατοικία - Αποπνικτική η ατμόσφαιρα λόγω των έντονων καπνών

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τα μεσάνυχτα σε καφετέρια που βρίσκεται σε υπόγειο κτηρίου στη συμβολή των οδών Αγίου Μελετίου και Πατησίων στο κέντρο της Αθήνας.

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική για τη φωτιά στο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας

Αν και η φωτιά δεν επεκτάθηκε στα διαμερίσματα της πολυκατοικίας, οι πυροσβέστες προχώρησαν στον απεγκλωβισμό των ενοίκων λόγω του έντονου καπνού με την κατάσταση πριν από λίγη ώρα να βρίσκεται υπό έλεγχο. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 22 πυροσβέστες με 6 οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η ατμόσφαιρα παράμενε αποπνικτική για αρκετή ώρα λόγω των έντονων καπνών. Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος «είμαστε στην οδό Αγίου Μελετίου, πολύ κοντά στη συμβολή με την Πατησίων και όπως βλέπετε στο συγκεκριμένο σημείο έχουν καεί τα πάντα σε ό, τι αφορά τουλάχιστον τον υπόγειο χώρο, είναι η στοά του θεάτρου Μπρόντγουεϊ. Υπάρχουν εδώ καταστήματα εστίασης και διάφορες άλλες επιχειρήσεις. Υπάρχει όμως και ένα πολυώροφο κτίριο στο οποίο μένουν οικογένειες, μένουν άνθρωποι και χρειάστηκε μάλιστα κάποιοι από αυτούς να απομακρυνθούν με το ειδικό κλιμακόφορο όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το οποίο παραμένει ακόμα στο σημείο».

Έχουν υποστεί μεγάλες υλικές ζημιές και οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στο σημείο ενώ οι κάτοικοι λόγω των πυκνών καπνών είχαν βγει στα μπαλκόνια τους και δεν μπορούσαν να βγουν από την είσοδο.