Ελλαδα

Πληρώνονται πρώτη φορά έγκαιρα οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτές ΣΑΕΚ - Άννα Ροκοφύλλου: «Το είπαμε, το κάναμε»

«Δεν πανηγυρίζουμε, γιατί γίνεται το αυτονόητο» - Οι δηλώσεις της προέδρου

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ίδρυμα Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης: Πληρώνονται πρώτη φορά έγκαιρα οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτές ΣΑΕΚ - Άννα Ροκοφύλλου: «Το είπαμε, το κάναμε».

Μετά από σειρά ενεργειών της προέδρου του, Άννας Ροκοφύλλου, το Δ.Σ του ΙΝΕΔΙΒΙΜ κατάφερε να εγκριθεί η δαπάνη και να πληρωθούν στην ώρα τους (27 Ιουλίου) οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτές Σ.Α.Ε.Κ., Σ.Α.Ε.Κ. για Άτομα με Αναπηρία, Πειραματικών και Θεματικών Σ.Α.Ε.Κ. Εαρινού Εξαμήνου 2024Α, με ασφάλιση ΕΦΚΑ.

Με την πληρωμή που θα πραγματοποιηθεί μετά από ενέργειες της Άννας Ροκοφύλλου, θα εξοφληθούν 7.357 συμβάσεις που αφορούν 6.058 ωρομίσθιους εκπαιδευτές με ασφάλιση ΕΦΚΑ, για το Εαρινό Εξάμηνο 2024Α το οποίο έληξε 30/6/2024.

Το συνολικό ποσό που καταβάλλεται από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ ανέρχεται σε 11.950.741,36 €, το οποίο αντιστοιχεί συνολικά σε 585.940 διδακτικές ώρες.

«Ως φαίνεται, η νέα διοίκηση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ κινείται σε σωστή κατεύθυνση. Τα τελευταία καλά νέα, ότι οι εκπαιδευτές μας θα πληρωθούν έως τέλος Ιουλίου. Καλό καλοκαίρι σε όλους», έγραψε ο πρόεδρος των διευθυντών ΠΑΝΕΔΙΕΚ, Αναστάσιος Κακούρος.

Η πρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, Άννα Ροκοφύλλου δήλωσε:

«Δεν πανηγυρίζουμε, γιατί γίνεται το αυτονόητο. Ωστόσο εκφράζουμε την ικανοποίησή μας γιατί θα πληρωθούν έγκαιρα, μέσα ή πριν τις θερινές τους διακοπές οι άνθρωποι που είχαν ολοκληρώσει τη δουλειά τους πριν από σχεδόν δύο μήνες, στο τέλος Ιουνίου δηλαδή. Σημειώνεται ότι οι εν λόγω εκπαιδευτές ΣΑΕΚ μέχρι τώρα πληρώνονταν έως και έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση του έργου τους, κατάσταση απαράδεκτη για τους ίδιους αλλά και για όλους εμάς. Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε παθογένειες χρόνων και το πράττουμε με συνέπεια και μεθοδικότητα. Επιβεβαιώνεται δε, ότι τηρούμε τις δεσμεύσεις μας. Από τον περασμένο Απρίλιο, είχαμε υποσχεθεί ότι δρομολογήσουμε τις διαδικασίες, ώστε το επόμενο εξάμηνο να αντιμετωπίσουμε το θέμα της έγκαιρης υπογραφής συμβάσεων προκειμένου να μην επαναληφθεί το φαινόμενο, παρά το υπάρχον στρεβλό σύστημα. Το είπαμε, το κάναμε. Γι’ αυτό και θέλω να ευχαριστήσω δημόσια όλους τους κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να ξεπεράσουμε τα γραφειοκρατικά εμπόδια και οι άνθρωποι αυτοί να πάρουν έγκαιρα τα χρήματά τους».

Η νέα διοίκηση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ σκύβει με ενσυναίσθηση και επίγνωση πάνω από τα προβλήματα που ανακύπτουν διαρκώς και βρίσκει λύσεις.

  • Όπως έκανε στις αρχές Ιουλίου, όταν το ΙΝΕΔΙΒΙΜ ανέλαβε τα έξοδα στέγασης για τα επόμενα δύο χρόνια, (τα ακαδημαϊκά έτη 2024-2025 και 2025-2026) δικαιούχων φοιτητών σε ξενοδοχεία, σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες σε φοιτητικές εστίες Πανεπιστημίων. Θα διατεθούν έτσι κλίνες για 650-700 δικαιούχους κάθε χρόνο (σε δίκλινα και μονόκλινα δωμάτια ξενοδοχείων) σε φοιτητές που σπουδάζουν στα Πανεπιστήμια Κρήτης, Δυτικής Μακεδονίας και Δημοκρίτειο Θράκης. προσεχές χρονικό διάστημα. Και μάλιστα, εκτός από το Ηράκλειο Κρήτης, στις υπόλοιπες πόλεις είναι η πρώτη φορά που παρέχεται αυτή η δυνατότητα και, μάλιστα, χωρίς το Ίδρυμά μας να ζητήσει γι’ αυτό αντίστοιχη επιπλέον κρατική χρηματοδότηση.
  • Όπως έκανε πρόσφατα, με την ακύρωση του αντιτίμου στέγασης για τους φοιτητές, το οποίο κυμαίνονται από 5 μέχρι 45 ευρώ τον μήνα, δηλαδή από 60 έως 540 ευρώ τον χρόνο, ελαφρύνοντας τις οικογένειές τους από μια σημαντική επιβάρυνση.
  • Όπως γίνεται και με την διαρκή μέριμνά μας για την βελτίωση της σίτισης αλλά και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων των Εστιών αρμοδιότητας ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Η νέα διοίκηση και η πρόεδρος του Ιδρύματος κα Άννα Ροκοφύλλου, είναι πάντα στην διάθεση φορέων, εκπαιδευτών και φοιτητών για εποικοδομητικό διάλογο μέσα από τον οποίο πάντα προκύπτουν λύσεις. Άλλωστε, κοινός στόχος όλων μας είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, με σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων πολιτών.