Ελλαδα

Εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό ξεσπούν μετά από νέο ξυλοδαρμό σταθμάρχη

Kάνουν λόγο για «πλήθος» σχετικών «συμβάντων» στο παρελθόν

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΗΣΑΠ: Εργαζόμενοι ξεσπούν μετά από νέο ξυλοδαρμό σταθμάρχη

Στην καταγγελία ενός ακόμη ξυλοδαρμού σταθμάρχη στη Γραμμή 1 του Ηλεκτρικού, καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, κάνοντας μάλιστα λόγο για «περιστατικό απρόκλητης και βάναυσης επίθεσης που έθεσε σε κίνδυνο την ζωή του».

Οι ίδιοι κάνοντας λόγο για «πλήθος» σχετικών «συμβάντων» στο παρελθόν, υπογραμμίζουν ότι ο σχεδιασμός για την ασφάλεια στον Ηλεκτρικό «είναι ελλιπής και ανεπαρκέστατος».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων ΣΤΑΣΥ:

«Άλλη μια επίθεση έρχεται να προστεθεί στη λίστα μιας σειράς περιστατικών σε βάρος των συναδέλφων σταθμαρχών στη Γραμμή 1, που αποδεικνύει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο το τεράστιο πρόβλημα φύλαξης των σταθμών και γενικότερα του δικτύου, για την αντιμετώπιση της διαρκώς αυξανόμενης εγκληματικότητας.

 Το τελευταίο περιστατικό της απρόκλητης και βάναυσης επίθεσης που έθεσε σε κίνδυνο την ζωή του συναδέλφου μας, ξεπέρασε το όριο οποιασδήποτε υπομονής και ανοχής.

Όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει το δίκτυο της γραμμής 1, είναι ένα ανοιχτό δίκτυο με πολλαπλά προβλήματα στην φύλαξή του. Αυτό άλλωστε προκύπτει από το πλήθος των συμβάντων.

Και αν αυτήν την στιγμή ένας κακοποιός βρίσκεται στην φυλακή αυτό οφείλεται στην γενναιότητα και την αυτοθυσία του συναδέλφου μας σταθμάρχη, ο οποίος μέχρι εχθές νοσηλευόταν.

Με βάση τον σχεδιασμό που υπάρχει, σε κάθε σταθμό βρίσκεται ένας συνάδελφος σταθμάρχης και το πολύ ένας υπάλληλος της εταιρείας φύλαξης. Στην ασφάλεια συνδράμουν οι αστυνομικοί του σχεδίου “Αριάδνη”. Όμως όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος ο σχεδιασμός είναι ελλιπής και ανεπαρκέστατος.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι από τα πλέον σοβαρά ζητήματα που υπάρχουν στην εταιρεία. Αν κάτι δεν αλλάξει στο σχεδιασμό και την αντιμετώπιση τέτοιων συμβάντων, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι τα χειρότερα είναι θέμα χρόνου να έρθουν.

Όλο αυτό αποκτά μια άλλη ξεχωριστή διάσταση αν συνυπολογίσουμε την αντιμετώπιση που έχουν οι σταθμάρχες ειδικά της γραμμής 1 από τους αρμοδίους.

 Αυτό φάνηκε τόσο από την τελευταία Σ.Σ.Ε, όσο και από την αδιαφορία του υπουργείου που δεν εκτελεί ακόμα την εκ του νόμου υποχρέωσή του να επανακαθορίσει το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας καθώς η σχετική ΚΥΑ μαζί με τις υπόλοιπες που εκκρεμούν έχει παραπεμφθεί στις καλένδες.

Επειδή όμως για εμάς το πιο σημαντικό είναι να επιστρέψουμε μετά την βάρδια στο σπίτι μας υγιείς, δεν θα ανεχτούμε άλλο αυτήν την απαξίωση.

Καλούμε για ακόμα μια φορά τη Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να εκλείψουν τα περιστατικά βίας εντός του δίκτυού της που θέτουν σε κίνδυνο τους εργαζομένους της».