Ελλαδα

Σοφία Πολυζωγοπούλου: «Ο Απόστολος Λύτρας ήταν εθισμένος στον τζόγο»

Από το 2017 είχαν ξεκινήσει τα προβλήματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Απόστολος Λύτρας: Πώς περιέγραψε ο αστυνομικός την εισβολή στην οικία της Σοφίας Πολυζωγοπούλου
Φωτογραφία Αρχείου © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Σοφία Πολυζωγοπούλου: «Ο Απόστολος Λύτρας ήταν εθισμένος στον τζόγο»

Αποκαλύψεις για την υπόθεση του ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα, έρχονται στο φως, μετά τη συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε η σύζυγός του, Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου, η οποία ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας, αποκάλυψε ότι ο σύζυγός της που παραμένει στη φυλακή, είναι εξαρτημένος από τον τζόγο, συμμετέχοντας σε παιχνίδια που γίνονταν σε παράνομες χαρτοπαικτικές λέσχες.

Όπως αποκάλυψε στην 18η τακτική ανακρίτρια η Σοφία Πολυζωγοπούλου, ο Απόστολος Λύτρας πήγαινε συχνά σε παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη στα βόρεια προάστια.

«…Ο ίδιος πήγαινε βραδινές ώρες σε χαρτοπαικτική λέσχη, όχι νόμιμη, η οποία σύμφωνα με όσα είχα αντιληφθεί, και στην πορεία μου το επιβεβαίωσε και ο ίδιος, ήταν στα βόρεια προάστια, πιθανότατα σε κάποιο ξενοδοχείο. Στη χαρτοπαικτική αυτή λέσχη σπαταλούσε υπέρογκα ποσά από τα οικογενειακά μας εισοδήματα, αλλά το πρόβλημα δεν ήταν μόνο το οικονομικό, αλλά και το γεγονός ότι ο εθισμός του στον τζόγο δημιουργούσε γενικότερους κινδύνους για την οικογένειά μας» ανέφερε η δικηγόρος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Μπαμ», αποκαλύπτοντας τα όσα συνέβαιναν μέσα στο σπίτι τους και δεν έβγαιναν προς τα έξω.

Από το 2017 τα προβλήματα

Σύμφωνα με την κυρία Πολυζωγοπούλου, τα πρώτα προβλήματα ξεκίνησαν στα τέλη του 2017, με τον Απόστολο Λύτρα να μην παραδέχεται ότι αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα.

«Ο ίδιος αρνούνταν ότι έχει πρόβλημα, έβρισκε διαρκώς δικαιολογίες, έκανε δήθεν αποτυχημένες προσπάθειες αποχής, έλεγε διαρκώς ψέματα και γινόταν ευέξαπτος, προσβλητικός απέναντί μου όταν του έλεγα ότι έχει πρόβλημα και πρέπει να ζητήσει βοήθεια. Την ίδια περίοδο είχαν δημιουργηθεί τρομερές εντάσεις με την πρώην σύζυγό του και με τα παιδιά του, εκ των οποίων η μεγάλη του κόρη έμπαινε στην εφηβεία. Εγώ εξαιτίας όλων αυτών των προβλημάτων του είχα ζητήσει να χωρίσουμε» σημείωσε η σύζυγος του γνωστού ποινικολόγου.

«Παρ’ όλα αυτά ήμουν πολύ υποστηρικτική και προς τα μεγαλύτερα παιδιά του, με τα οποία είμαι πολύ δεμένη, γεγονός που πάντα εκμεταλλευόταν. Για τα προβλήματα αυτά του κατηγορουμένου είχα ενημερώσει και είχα ζητήσει τη συνδρομή του οικογενειακού του περιβάλλοντος, δηλαδή των γονέων του και της αδελφής του, πλην όμως αυτοί εθελοτυφλούσαν, με αντιμετώπιζαν απαξιωτικά και οι απαντήσεις που είχα λάβει μεταξύ άλλων ήταν ότι και ο πατέρας του έπαιζε και δεν έπαθαν τίποτα…» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια της κατάθεσής της η δικηγόρος επισημαίνει ότι τέλη 2017 ή αρχές 2018 ο ποινικολόγος «πιο πολύ για να με πείσει να μη χωρίσουμε» απευθύνθηκε σε ειδικό ψυχικής υγείας με έδρα το Κολωνάκι. Ωστόσο επισημαίνει ότι ο Λύτρας δεν ήταν συνεπής ούτε στις επισκέψεις, αλλά ούτε στις οδηγίες του ειδικού.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.