Ελλαδα

Λήξη καύσωνα - Για πόσες ημέρες και πόσο θα πέσει η θερμοκρασία

Η πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με τον Π. Γιαννόπουλο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λήξη καύσωνα - Για πόσες ημέρες και πόσο θα πέσει η θερμοκρασία
Λήξη καύσωνα - Για πόσες ημέρες και πόσο θα πέσει η θερμοκρασία © Aris Oikonomou / SOOC

Λήξη καύσωνα - Για πόσες ημέρες και πόσο θα πέσει η θερμοκρασία

Mετά από 15 ημέρες καύσωνα όπου ο υδράργυρος ξεπερνούσε στη χώρα και τους 40 βαθμούς, η Τρίτη θα είναι η πρώτη ημέρα που αυτό δεν θα συμβεί, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Λήξη καύσωνα… καιρός ήταν… | 22/07/2024 | ΕΡΤ

Η πτώση της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες

Μάλιστα στα ηπειρωτικά αναμένονται και τοπικές καταιγίδες, πιθανόν στα βορειοανατολικά να είναι τοπικά ισχυρές. Η πτώση της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Όπως επίσης θα εκδηλωθούν ξανά και κυρίως στα βόρεια τοπικές καταιγίδες έως την Παρασκευή.

Πιο αναλυτικά την Τρίτη προβλέπεται μεταβολή του καιρού στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κυρίως στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιθανώς να είναι πρόσκαιρα έντονα. Βελτίωση τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση . Στα βόρεια θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 36 έως 38 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 και τοπικά στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται λίγες νεφώσεις, το μεσημέρι απόγευμα θα αυξηθούν και είναι πιθανόν κυρίως στα δυτικά να βρέξει για λίγο. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 έως 37 βαθμούς. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρη βροχή η καταιγίδα τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.