Ελλαδα

Πέθανε ο επιχειρηματίας Μπάμπης Βωβός

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή εννέα ημέρες μετά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπάμπης Βωβός
Μπάμπης Βωβός: Πέθανε ο επιχειρηματίας σε ηλικία 91 ετών © EUROKINISSI-ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Μπάμπης Βωβός: Πέθανε ο επιχειρηματίας σε ηλικία 91 ετών - Η ίδρυση της τεχνικής εταιρείας και η πτώχευση

Ο επιχειρηματίας Μπάμπης Βωβός πέθανε σε ηλικία 91 ετών. Η οικογένεια του επιχειρηματία έκανε γνωστή την είδηση του θανάτου του με ανακοίνωσή της στην εφημερίδα «Καθημερινή». 

Ο Μπάμπης Βωβός πέθανε στις 13 Ιουλίου 2024. 

Μπάμπης Βωβός: Ποιος ήταν ο επιχειρηματίας

Ο Μπάμπης Βωβός γεννήθηκε το 1933 στα Φιλιατρά, σε μια οικογένεια με οκτώ παιδιά. Σπούδασε στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου, ενώ πριν αποφοιτήσει έπιασε δουλειά ως δόκιμος Πολιτικός Μηχανικός στο γραφείο «Νικολαΐδης & Καλφόπουλος». Σε ηλικία μόλις 24 ετών, το 1957, συστήνει την πρώτη εταιρεία του μαζί με τους Μυκονιάτες εργολάβους Γιάννη Ζουγανέλη και Παναγιώτη Φαμέλη, τη Φαμέλης-Ζουγανέλης-Βωβός Ο.Ε. Η εταιρεία ασχολούνταν κυρίως με αγοραπωλησίες και κατασκευές σπιτιών στη Μύκονο.

Αργότερα, ίδρυσε τη Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική. Δημιούργησε το «Atrina Center», από τα αρχικά των παιδιών του Αρη, Τριάδα και Ναταλία. Το ακίνητο βασίστηκε σε σχέδια του Ιωάννη Βικέλα, με τον Βωβό να επιστρατεύει παράλληλα Αμερικανούς και Ιταλούς αρχιτέκτονες. Τα κτίρια που έχει κατασκευάσει και αξιοποιήσει η Εταιρία στη διάρκεια των 32 χρόνων δραστηριοποίησής της στο χώρο της αξιοποίησης αστικών ακινήτων ξεπερνούν τα 30 και σ’ αυτά περιλαμβάνονται μερικά από τα πιο γνωστά, σύγχρονα κτίρια της Αθήνας, όπως τα ATRINA, AGORA, POLIS, DELFI CORNER, ATRIUM, MONUMENTAL PLAZA κλπ.

Τον Οκτώβριο του 2012 η οικογένεια Βωβού κατέθεσε αίτημα ένταξης της εταιρείας στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Λίγο καιρό αργότερα, ο Μπάμπης Βωβός συλλαμβάνεται για χρέη προς το δημόσιο, ύψους 1.010.000 ευρώ, καταβάλλει εγγύηση και αφήνεται ελεύθερος. Ακολουθούν πλειστηριασμοί, που στρέφονται κατά των «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική Ανώνυμη Εταιρεία και Σια Ο.Ε.» και «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική Ανώνυμη Εταιρεία».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.