Ελλαδα

Μετακινήθηκαν δύο στελέχη της Πυροσβεστικής για τη φωτιά στην Ύδρα

Σε εξέλιξη η έρευνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στην Ύδρα
Φωτιά στην Ύδρα: Μετακινήθηκαν δύο στελέχη της Πυροσβεστικής © Facebook / Εποχικοί Πυροσβέστες

Φωτιά στην Ύδρα: Μετακινήθηκαν δύο στελέχη της Πυροσβεστικής - Σε εξέλιξη η έρευνα 

Δύο στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος μετακινήθηκαν σε άλλες θέσεις από εκείνες που υπηρετούσαν, μετά την έρευνα που είναι σε εξέλιξη για τη φωτιά που ξέσπασε στην Ύδρα στις 21 Ιουνίου 2024.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) μετακινήθηκε στην Πυροσβεστική Ακαδημία καθώς κι ακόμη ένα στέλεχος της ΔΑΕΕ σε άλλο πόστο για τους ίδιους λόγους μετά τη φωτιά στην Ύδρα

Όπως αναφέρουν πηγές του Πυροσβεστικού Σώματος έχει ήδη διαταχθεί κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, «προς διερεύνηση τέλεσης πειθαρχικών παραπτωμάτων δια ενεργειών ή/και παραλείψεων των ανακριτικών πυροσβεστικών υπαλλήλων που επελήφθησαν του συμβάντος. Ενδεχόμενη άσκηση ποινικών διώξεων από την αρμόδια δικαστική αρχή σε βάρος πυροσβεστικών υπαλλήλων εξυπακούεται ότι θα επιφέρει τις προβλεπόμενες πειθαρχικές ποινές, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο».

Φωτιά στην Ύδρα: Λάθη και παραλείψεις δείχνει το πόρισμα

Λάθη και παραλείψεις στελεχών του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής στην υπόθεση πυρκαγιάς στην Ύδρα και τους χειρισμούς που επακολούθησαν αναφορικά με τη θαλαμηγό με τους Καζάκους επιβάτες, αποκαλύπτει το πόρισμα της προκαταρκτικής έρευνας.

Από το πόρισμα προκύπτουν τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και παράληψης καθήκοντος για τον αρχιπύραρχο προϊστάμενο της Διεύθυνσης αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του πυροσβεστικού σώματος και σε κάποια στελέχη του λιμεναρχείου Ύδρας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι η πυροσβεστική υπηρεσία Γαλατά ποτέ δεν ασχολήθηκε με την υπόθεση, παρότι ήταν στον χώρο ευθύνης της, επίσης, όπως προκύπτει από σχετικά έγγραφα, το λιμεναρχείο Ύδρας ενημερώθηκε μεν από το παραπλέον σκάφος της θαλαμηγού Περσεφόνης 1 ότι το πλήρωμα ή οι επιβάτες εμπλέκονται στη φωτιά που ξέσπασε, το σκάφος δε που έφτασε εκεί ποτέ δεν ακινητοποίησε τη θαλαμηγό και φυσικά ποτέ δεν προέβη σε έρευνα στο σκάφος.

Σε ό,τι αφορά τον αρχιπύραρχο του πυροσβεστικού σώματος, την επόμενη μέρα, στις 22 Ιουνίου, πήγε στη Βουλιαγμένη προκειμένου να λάβει καταθέσεις από τους 10 επιβάτες, Καζάκους μεγιστάνες, και έπειτα από μια προφορική εξέταση τους άφησε ελεύθερους για να φύγουν με ιδιωτική πτήση παρότι υπήρχαν ισχυρές ενδείξεις ότι είχαν ενεργό ρόλο. Μάλιστα, ενημέρωσε τον εισαγγελέα αφότου τους είχε αφήσει ελεύθερους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.