Ελλαδα

Έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας για την περιουσία του Απόστολου Λύτρα

Συλλέχθηκαν στοιχεία από το γραφείο και το σπίτι του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Απόστολος Λύτρας: Έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας για την περιουσία του - Συλλέχθηκαν στοιχεία από το γραφείο και το σπίτι του

Τα περιουσιακά στοιχεία του Απόστολου Λύτρα βρίσκονται στο επίκεντρο έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας, με την προφυλάκιση του ποινικολόγου για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου. 

Σύμφωνα με το Mega, στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν - έπειτα από εισαγγελική εντολή - έρευνα τόσο στο γραφείο του Απόστολου Λύτρα όσο και στο σπίτι του, συλλέγοντας στοιχεία όπως λογαριασμούς και οικονομικά έγγραφα. Η έρευνα διεξάγεται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο δικηγόρος έχει στην κατοχή του χρήματα ή άλλα περιουσιακά στοιχεία που είτε προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες είτε είναι αδήλωτα. 

Η έρευνα διεξάγεται μετά τις συνομιλίες μεταξύ του κ. Λύτρα, της συζύγου και μελών του δικηγορικού γραφείου, που δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά το άγριο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, τα ποσά που έχουν βρεθεί μέχρι αυτή την ώρα μπορούν να δικαιολογηθούν.

Γιατί δεν έγινε δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης του Απόστολου Λύτρα

Οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας απέρριψαν την αίτηση αποφυλάκισης του Απόστολου Λύτρα κατά πλειοψηφία με ψήφους 2 έναντι ενός. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA το σκεπτικό της απόφαση των δικαστών είναι ότι λόγω της ιδιαίτερης φύσης του παραπτώματός του είναι ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων και ύποπτος φυγής ο ποινικολόγος.

Οι δικαστικοί λειτουργοί απέρριψαν και τους λόγους υγείας που επικαλέστηκε ο Απόστολος Λύτρας, προκειμένου να γίνει δεκτό το αίτημα του για αποφυλάκισης του με "βραχιολάκι" αναφέροντας ότι τα όποια προβλήματα υγείας έχει ο ποινικολόγος μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσα στη φυλακή. Ο εισαγγελέας είχε εισηγηθεί την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με ηλεκτρονική επιτήρηση το γνωστό «βραχιολάκι».