Ελλαδα

Εκδόθηκε η προέγκριση της άδειας δόμησης για το γήπεδο του Παναθηναϊκού

H ανάρτηση του Χάρη Δούκα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βοτανικός: Εκδόθηκε η προέγκριση της άδειας δόμησης για το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Αντίστροφα μετράει ο Παναθηναϊκός για την μεταφορά του στο νέο του ποδοσφαιρικό σπίτι, με τον δήμαρχο Αθηναίων, να ανακοινώνει πως εκδόθηκε η προέγκριση για την άδεια δόμησης του γηπέδου στον Βοτανικό.

Η δήλωσή του Χάρη Δούκα:

«Ένα ακόμα σημαντικό βήμα για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού! Σήμερα εκδόθηκε η προέγκριση της άδειας δόμησης του γηπέδου στον Βοτανικό. Οι συστηματικές ενέργειες των Υπηρεσιών του δήμου, των μελετητών και των συναρμόδιων Υπουργείων, σε συνεργασία με την ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη, πιάνουν τόπο. Και συνεχίζουμε…».

Οι προδιαγραφές του γηπέδου

Το γήπεδο, το οποίο εντάσσεται στο έργο της Διπλής Ανάπλασης, στον Βοτανικό και τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, θα έχει χωρητικότητα τουλάχιστον 38.500 θέσεων, θα είναι κατηγορίας 4 (βάσει UEFA) και θα κατασκευαστεί σε έναν χώρο συνολικής έκτασης περίπου 178 στρεμμάτων μέσα στον οποίο θα υλοποιηθούν σε δεύτερη φάση τα υπόλοιπα προβλεπόμενα έργα (ελεύθεροι χώροι πρασίνου, αναψυχής, αθλητισμού, νέες εγκαταστάσεις κλπ).

Στο πλαίσιο της κατασκευής του γηπέδου, θα δημιουργηθούν υπόγειοι χώροι στάθμευσης, θα προβλεφθούν χρήσεις όπως κύριες και βοηθητικές αθλητικές δραστηριότητες, χώροι ιατρικής υποστήριξης και αποκατάστασης αθλητών, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων πολιτισμού και αναψυχής, χώροι εστίασης, εμπορικές χρήσεις, πολυλειτουργικοί χώροι άθλησης και υγιεινής, αθλητικοί ξενώνες και χώροι φιλοξενίας, χώροι για το κοινό, εγκαταστάσεις εμπορικών εκθέσεων και χώροι εξυπηρέτησης Τύπου.

Το έργο επιβλέπει η αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων με την υποστήριξη της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου (ΕΑΤΑ).