Ελλαδα

Κλειστός ο Εθνικός Κήπος - Αυξημένα μέτρα ασφαλείας λόγω ισχυρών ανέμων στην Αττική

Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός - Η ενημέρωση του δήμου Αθηναίων

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δήμος Αθηναίων: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας λόγω ισχυρών ριπών ανέμου στην Αττική - Κλειστός ο Εθνικός Κήπος - Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός

Ο δήμος Αθηναίων εφαρμόζοντας τα μέτρα που προβλέπονται σε καταστάσεις «πορτοκαλί» συναγερμού, όπως αυτή που έχουμε σήμερα, Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024 στην Αττική, ανακοίνωσε ότι ο Εθνικός Κήπος θα παραμείνει κλειστός για λόγους ασφαλείας λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Όπως αναφέρει ο δήμος Αθηναίων, ο Εθνικός Κήπος για λόγους ασφαλείας των επισκεπτών θα παραμείνει κλειστός έως το πέρας του ωραρίου λειτουργίας του.

Η Δημοτική Αστυνομία έχει τεθεί σε επιφυλακή και έχει αναπτύξει περιπολίες σε 24ωρη βάση και drones ελέγχουν όλους τους μεγάλους χώρους πρασίνου (Φιλοπάππου, Λυκαβηττό, Τουρκοβούνια, Ιλίσια κλπ), προκειμένου να ενημερωθεί η Πυροσβεστική όπου καταστεί αναγκαίο.

Επίσης, υδροφόρες βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε να βοηθήσουν το έργο της Πυροσβεστικής σε περίπτωση ανάγκης. 

Στην ανακοίνωσή του, ο δήμος Αθηναίων καλεί τους πολίτες και τους φορείς να είναι πολύ προσεκτικοί και σε περίπτωση οποιουδήποτε κινδύνου αντιληφθούν, να επικοινωνήσουν άμεσα με το 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο) ή το 2105287800, τα οποία είναι σε 24ωρη λειτουργία.