Ελλαδα

Θύματα βαρβαρότητας 50 σκυλιά στα Ιωάννινα - Άγνωστοι τα θανάτωσαν με φόλες

Αποφασισμένη να οδηγήσει τους υπεύθυνους στη Δικαιοσύνη η δημοτική αρχή

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ιωάννινα: Θανάτωσαν με φόλα 50 σκυλιά - Πέταξαν δηλητήριο σε διάφορες περιοχές της πόλης - Καταδικάζει η δημοτική αρχή. 

Θλίψη και αγανάκτηση προκαλεί ο θάνατος από φόλες περίπου 50 αδέσποτων σκύλων, οι οποίοι δηλητηριάστηκαν στα Ιωάννινα.

Το απαράδεκτο περιστατικό δηλητηρίασης ζώων με φόλες αποτελεί πράξη απανθρωπιάς και βαρβαρότητας, που δεν έχει καμία θέση στην κοινωνία μας, όπως τονίζει η δημοτική αρχή των Ιωαννίνων.

Ιωάννινα: Θανάτωσαν με φόλα 50 σκυλιά

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε σήμερα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Πέτρος Παλάσχας, μέσα στον Ιούλιο η υπηρεσία του Δήμου που είναι υπεύθυνη για την διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς ειδοποιήθηκε από φιλόζωους ότι άγνωστοι πέταξαν φόλες σε διάφορες περιοχές του Δήμου (Καστρίτσα, Σταυράκι, Νεοχωρόπουλο, Νέα Ζωή, Πεδινή) με αποτέλεσμα να βρουν φρικτό θάνατο αρκετά ζωάκια.

«Η ρίψη φολών είναι μια εγκληματική πράξη που θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο τη ζωή των αδέσποτων ζώων αλλά και την υγεία των κατοίκων, ιδιαίτερα των παιδιών μας. Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τέτοιου είδους ενέργειες και διαβεβαιώνουμε τους δημότες μας ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να εντοπίσουμε τους υπεύθυνους και να τους οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη», είπε ο κ. Παλάσχας για να προσθέσει:

«Ο σεβασμός και η προστασία της ζωής όλων των πλασμάτων είναι βασική αρχή της Δημοτικής Αρχής. Έχουμε ήδη ξεκινήσει συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και οργανώσεις για την προστασία των ζώων, προκειμένου να ενισχύσουμε τα μέτρα ασφαλείας και να αποτρέψουμε την επανάληψη τέτοιων θλιβερών περιστατικών.

Καλούμε όλους τους πολίτες να σταθούν αλληλέγγυοι και να ενημερώσουν άμεσα τις αρμόδιες αρχές σε περίπτωση που αντιληφθούν οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα.

Η συνεργασία όλων μας είναι απαραίτητη για την εξάλειψη αυτών των εγκληματικών ενεργειών και για την δημιουργία μιας κοινωνίας που θα δείχνει σεβασμό και φροντίδα σε κάθε έμβιο ον».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η  Δημοτική Αρχή παραμένει σταθερά προσηλωμένη στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των αδέσποτων ζώων και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα δικαιώματα και την προστασία τους.

«Τον καιρό που πρέπει όλοι να ευαισθητοποιηθούμε και να συμβάλουμε στην σίτιση και ενυδάτωση των ζώων μιας και διανύουμε παρατεταμένες μέρες καύσωνα στη χώρα μας, δυστυχώς υπάρχουν συμπολίτες μας που προβαίνουν σε τέτοιου είδους πράξεις

Υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση  που κάποιος συλληφθεί να πράττει αυτή την αποτρόπαια πράξη, σύμφωνα πέραν του αυτοφώρου θα βρεθεί αντιμέτωπος με πρόστιμα της τάξεως των 30.000 έως και 50.000 ευρώ για κάθε ζώο και κάθε περιστατικό», κατέληξε ο κ. Παλάσχας.