Ελλαδα

Το μεγαλείο ψυχής των Ευζώνων: Ακίνητοι παρά τον καύσωνα - Τους δίνουν νερό και τους σκουπίζουν τον ιδρώτα

Τους 70 βαθμούς Κελσίου άγγιξαν τα τσαρούχια τους

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καύσωνας: Οι Εύζωνες στις θέσεις τους, τους σκουπίζουν τον ιδρώτα
Καύσωνας: Οι Εύζωνες στις θέσεις τους, τους σκουπίζουν τον ιδρώτα © ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΤΣΟΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI

Καύσωνας: Οι Εύζωνες παραμένουν στις θέσεις τους παρά τις υψηλές θερμοκρασίες - Τους σκουπίζουν τον ιδρώτα

Σε εξέλιξη βρίσκεται το παρατεταμένο κύμα καύσωνα με το θερμόμετρο έχει «χτυπήσει κόκκινο» σε πολλές περιοχές, ενώ η Αττική «βράζει». Παρά την ανυπόφορη ζέστη, όμως, οι εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς παραμένουν ακίνητοι στο πόστο τους, στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Οι Εύζωνες δεν εγκαταλείπουν την τιμητική σκοπιά τους ούτε και εν μέσω των αφόρητων θερμοκρασιών του καύσωνα, ενώ οι αξιωματικοί που βρίσκονται κοντά τους τους δίνουν κρύο νερό και τους σκουπίζουν τον ιδρώτα. 

O αξιωματικός δίνει στον Εύζωνα κρύο νερό
O αξιωματικός δίνει στον Εύζωνα κρύο νερό © ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΤΣΟΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI
Οι Εύζωνες εν μέσω καύσωνα
Οι Εύζωνες εν μέσω καύσωνα © ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΤΣΟΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI
Οι Εύζωνες στον καύσωνα
Οι Εύζωνες στον καύσωνα © ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΤΣΟΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI

Καύσωνας: Τα τσαρούχια των Ευζώνων άγγιξαν τους 70 βαθμούς Κελσίου

Πριν από λίγες μέρες το το Up Stories ανέβασε ένα βίντεο με τις θερμοκρασίες που υπάρχουν μέσα στο κουβούκλιο, στις φούντες και τα τσαρούχια των Ευζώνων που φρουρούν στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη έξω από τη Βουλή, στο Προεδρικό Μέγαρο και στην πύλη του στρατοπέδου της Προεδρικής Φρουράς στην Ηρώδου Αττικού,

«Είναι 15:30 το μεσημέρι και πετυχαίνουμε την αλλαγή φρουράς. Η θερμοκρασία στο “φλεγόμενο” οδόστρωμα αγγίζει τους 60 βαθμούς, μέσα στο κουβούκλιο επικρατούν οι ίδιες θερμοκρασίες, ενώ οι φούντες από τα τσαρούχια των Ευζώνων αγγίζουν την θερμοκρασία των 67-70 βαθμών Κελσίου. Όλα αυτά συμβαίνουν σε μία ημέρα που δεν έχει καύσωνα» αναφέρεται στο εν λόγω βίντεο του Up Stories.

Αναλυτικά, η ομάδα του Up Stories αναφέρει:

«Είναι γνωστό ότι μας αρέσουν τα ξεχωριστά θέματα. Και είναι γνωστό επίσης ότι ημέρες ζεστές σαν και αυτές που διανύουμε σηκώνουμε το drone μας με την θερμική κάμερα και καταγράψουμε τα πιο ζεστά σημεία της Αθήνας αλλά και των γύρω περιοχών.

Ποια είναι όμως η κατάσταση που αντιμετωπίζουν όλοι όσοι κινούνται στους δρόμους της; Με ποιες θερμοκρασίες έρχονται αντιμέτωποι τόσο οι πεζοί όσο και οι χιλιάδες αναβάτες των μηχανών που κινούνται στους δρόμους της Αθήνας;

Και τέλος πόσο δύσκολο είναι για τα παιδιά της προεδρικής φρουράς στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτη στην Πλατεία Συντάγματος να ολοκληρώσουν αυτή την μια ώρα απαιτητικής υπηρεσίας.

Δείτε το βίντεο μας και όπως και αναφέρουμε μπορεί οι μετρήσεις μας να είναι πρόχειρες, μπορεί να στερούνται επιστημονικού υπόβαθρου όμως δεν χρειάζεται να είσαι και επιστήμονας για να βγάλεις το συμπέρασμα πως η ζωή μας στις μεγάλες πόλεις θα γίνεται κάθε μέρα που περνά όλο και πιο δύσκολη».

Δείτε το βίντεο από το 10:16 όπου αναφέρεται στους Εύζωνες μέσα στον καύσωνα:

Μα πώς ζούμε; Δείτε όλα όσα συγκλονιστικά κατέγραψε η θερμική μας κάμερα στους δρόμους της Αθήνας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.