Ελλαδα

Μηχανογραφικό 2024: Ποιες αλλαγές μπορούν να γίνουν σήμερα μέχρι τις 14:00

Πώς γίνονται οι διορθώσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μηχανογραφικό 2024: Αλλαγές μέχρι τις 14:00 της Παρασκευής 19.07
Μηχανογραφικό 2024: Αλλαγές μέχρι τις 14:00 της Παρασκευής 19.07 © ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Μηχανογραφικό 2024: Αλλαγές μέχρι τις 14:00 της Παρασκευής 19 Ιουλίου - Πώς γίνονται οι διορθώσεις  

H διαδικασία συμπλήρωσης και οριστικής υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών 2024 ολοκληρώθηκε χθες τα μεσάνυχτα (18 Ιουλίου), όμως οι υποψήφιοι έχουν μέχρι σήμερα το μεσημέρι (19.07) στις 14:00 τη δυνατότητα για μία μικρή αλλαγή. 

Σήμερα, 19 Ιουλίου από τις 8.30 έως τις 14.00, παρέχεται η δυνατότητα στους υποψηφίους να διαγράψουν τις σχολές, που δεν επιθυμούν τελικά χωρίς τη δυνατότητα προσθήκης νέων σχολών ή αλλαγής της σειράς των προτιμήσεων.

Όπως ενημερώνει το υπουργείο Παιδείας υποψήφιος που οριστικοποίησε και υπέβαλε το Μηχανογραφικό του, αλλά επιθυμεί τυχόν αλλαγές και προσθήκες, αυτές μπορούν να γίνουν αυστηρά μέχρι την Πέμπτη 18 Ιουλίου ακολουθώντας όμως το εξής διαδικαστικό: ο υποψήφιος (ο ίδιος ή νόμιμα εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος), μέσα στην προθεσμία υποβολής, ακόμα και αν έχει ήδη υποβάλει (οριστικοποιήσει) το Μ.Δ., μπορεί να προσέλθει στο Λύκειο, στο οποίο απέκτησε το password και να υποβάλει σχετική αίτηση (με πρωτόκολλο του Λυκείου), ζητώντας να αναιρεθεί το ήδη υποβληθέν Μ.Δ. Ο εντεταλμένος για την ηλεκτρονική εφαρμογή εκπαιδευτικός θα μπαίνει στην εφαρμογή και θα αποδεσμεύει τον υποψήφιο, αναιρώντας-ακυρώνοντας το ήδη υποβληθέν Μ.Δ.

Από εδώ και πέρα, το Μ.Δ. θα εμφανίζεται μόνο προσωρινά αποθηκευμένο (και ΟΧΙ υποβληθέν). Ο υποψήφιος λοιπόν θα πρέπει να ξαναμπεί στην εφαρμογή εντός των συγκεκριμένων ημερομηνιών, να τροποποιήσει το Μ.Δ. και να το υποβάλει εκ νέου, προκειμένου να αποκτήσει αυτόματα νέο αριθμό πρωτοκόλλου. Το Μ.Δ. με τον νέο αριθμό πρωτοκόλλου θα αποτελεί το τελικό Μ.Δ. του.

Μετά τις 14.00, που θα κλείσει η πρόσβαση για τη διαγραφή των προτιμήσεων, θα ενεργοποιηθεί εκ νέου η εφαρμογή του Μηχανογραφικού , έτσι ώστε οι υποψήφιοι, που υπέβαλαν μηχανογραφικό δελτίο να μπορούν να το βλέπουν και να το αποθηκεύουν ή και να το εκτυπώνουν.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.