Ελλαδα

Χρυσοχοΐδης: Συγκοινωνούντα δοχεία αθλητική βία και οργανωμένο έγκλημα

Τι είπε για Ζάκυνθο, Μύκονο και ενδοοικογενειακή βία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Τι είπε για την αθλητική βία και το οργανωμένο έγκλημα και τον τρόπο με τον οποίο συνδέονται

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, χαρακτήρισε «συγκοινωνούντα δοχεία» την αθλητική βία με το οργανωμένο έγκλημα με αφορμή τις συλλήψεις της ΕΛΑΣ ατόμων που συμμετείχαν στα επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς του Παναθηναϊκού στη λεωφόρο Αλεξάνδρας το Σάββατο και εμπλέκονται στο κύκλωμα προστασίας.

«Αυτό που βλέπω σε επιμέρους συρράξεις είναι ποια ομάδα είναι πιο ισχυρή και αυτό είναι ταυτοτικό ζήτημα. Συγκροτούν εγκληματικές συμμορίες με τεράστιες ποσότητες από όπλα και όταν έγινε η προσαγωγή των 74 οι 4 ανήκαν στην ομάδα των εκβιαστών» είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε αναφερόμενος στην αποτελεσματικότητα της ΕΛΑΣ:

«Η αστυνομία θέλει μια ιδιαίτερη διαχείριση ως υπηρεσία θέλει αξιοκρατία, εμπιστοσύνη, επιβράβευση. Τώρα οι αστυνομικοί μετά τις αλλαγές στην ηγεσία και τους πολύ αξιωματικούς που τοποθετήθηκαν, δημιουργήθηκε εμπιστοσύνη. Είναι πρωτοφανείς οι επιτυχίες και θα συνεχιστούν».

«Η εγκληματικότητα είναι 70% στην Αττική, 20% στη Θεσσαλονίκη και 10% στην υπόλοιπη Ελλάδα. Είμαστε εδώ με σχέδιο, στρατηγική και ικανούς αστυνομικούς για να την αντιμετωπίσουμε», συμπλήρωσε.

Χρυσοχοΐδης: Τι είπε για Ζάκυνθο, Μύκονο και ενδοοικογενειακή βία

«Εκεί σκοτώνονται μεταξύ τους σε επίπεδο μπράβων, μετά εξελίχθηκαν σε ναρκωτικά εκβιασμούς παρνομίες και η τοπική κοινωνία κραυγάζει. Πήγα γιατί χρειάζονται σχέδιο, ικανοί άνθρωποι και πολιτικό μήνυμα ότι αυτό που συμβαίνει εδώ και χρόνια, μην ξεγελιέστε υπάρχει μια νέα πραγματικότητα. Αποστολή μου δεν είναι να κάθομαι στο γραφείο μου», σημείωσε για την επίσκεψή του στη Ζάκυνθο και πρόσθεσε για την Μύκονο:

«Θα πάω ξανά γιατί και εκεί έχουν ξεφύγει τα πράγματα. Πρέπει να τελειώσει αυτό το θέμα γιατί οδηγεί σε απαξίωση των περιουσιών και του καλού τουρισμού. Αυτά θα τελειώσουν και αυτή είναι η θέληση του πρωθυπουρού, η δική μου, της ΕΛΑΣ. Πρέπει στο διηνεκές να εμπεδοθεί η νομιμότητα».

Τέλος, παρουσίασε τα νέα στοιχεία για την ενδοοικογενειακή βία σύμφωνα με τα οποία «έχουν γίνει 5.876 συλλήψεις κακοποιητών το πρώτο εξάμηνο του 2024 σε 10.000 περιστατικά. Αυτό είναι 70% πάνω από το 2023 και σημαίνει καλύτερη απόδοση της ΕΛΑΣ. Πλέον πολύ καλά κάνουν οι γυναίκες και ανοίγουν τα στόματά τους. Παράλληλα έχουν τοποθετηθεί 1.871 panic button και έχουν ενεργοποιηθεί 220 φορές».